Izvor: eKapija | Četvrtak, 24.09.2020.| 11:50
Izdvojite članak Odštampajte vest

U selu Bečanj nadomak Mrčajevaca niče Raj - Etno selo na 7.605 m2 imaće 5 brvnara, restoran, vodopad i pravu vodenicu na veštačkom jezeru

Ilustracija (Foto: Shutterstock)
U selu Bečanj nadomak Mrčajevaca kod Čačka, u planu je gradnja etno sela Raj. Prema podacima iz urbanističkog projekta čiji je obrađivač Atelje DV iz Niša, etno selo planirano na parceli površine 7.605 m2, imaće brojne sadržaje – 5 bungalova sa ležajevima, restoran u etno stilu, bazen, saunu i sobu za masažu, kao i vodenicu koja će se nalaziti na veštačkom jezeru sa vodopadom.

U skladu sa idejnim rešenjem koje je izradio Atelje za projektovanje i inženjering MS-Mančić iz Čačka, bungalovi će biti izgrađeni u stilu brvnara, od celih oblica drveta i imaće različit broj ležajeva – od dva do pet.

Restoran će takođe izgledati kao brvnara i imati natkrivenu terasu od lomljenog kamena. U jednom delu objekta restorana nalaziće se bazen sa tuševima, kao i masažna soba i sauna.
(Foto: Atelje DV/Urbanistički projekat, screenshot)

Na veštačkom jezeru u planu je gradnja vodenice za mlevenje brašna, između jezera i vodopada koji je povezan s jezerom.

Etno selo imaće i natkriveni parking za 12 vozila, kao i dečje igralište, a u planu su i priključci na vodovod, kanalizaciju i elektroenergetsku mrežu, dok će investitor obezbediti i dodatno snabdevanje električnom energijom pomoću solarnih panela.
(Foto: Atelje DV/Urbanistički projekat, screenshot)

Postojeći objekti na parceli, među kojima su i stambena zgrada i plastenik za povrće, neće biti uklonjeni.

Investitor projekta etno sela Raj je Svetlana Milosavljević iz Bečnja, a urbanistički projekat je na javnom uvidu do 29. septembra 2020. godine.

B. Petrović

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.