NavMenu

Besplatne ture obilaska Novog Sada u subotu i nedelju povodom Svetskog dana turizma

Izvor: Radio 021 Četvrtak, 24.09.2020. 10:49
Komentari
Podeli
(Foto: photosmatic/shutterstock.com)
Promotivne besplatne ture obilaska Novog Sada biće organizovane u subotu, 26. i nedelju, 27. septembra povodom obeležavanja Svetskog dana turizma.

Turistička organizacija Novog Sada u saradnji sa Udruženjem vodiča Novog Sada organizuju ove ture za sve zainteresovane, uz obaveznu prethodnu prijavu.

Ovom prilikom Novi Sad možete upoznati tokom dve pešačke ture, a to su "Starim jezgrom Novog Sada" i "Petrovaradinskom tvrđavom".


Pešačka tura kroz staro jezgro Novog Sada

Maksimalan broj učesnika: 15
Jezik: srpski
Polasci:

- subota, 26. septembar u 10h i 17h;
- nedelja, 27. septembar u 10h i 17h;

Tura traje sat i po.

Polazak je predviđen sa Trga slobode kod spomenika Svetozaru Miletiću, gde je planirano kraće zadržavanje. Polaznici ture imaće priliku da saznaju više o najvažnijim zgradama na Trgu slobode: Gradska kuća, Hotel Vojvodina, zgrada Vojvođanske banke (bivši hotel Grand Mayer), Crkva Imena Marijinog, Tanurdžićeva palata. Šetnja će se dalje nastaviti kroz Zmaj Jovinu ulicu gde je predviđeno zadržavanje kod spomenika Jovanu Jovanoviću Zmaju. Nakon posete Sabornoj crkvi Svetog Đorđa, šetnja će se nastaviti kroz Dunavsku ulicu i Dunavski park sa usputnim zadržavanjima sve do keja gde se uz priču o novosadskim mostovima i Dunavu završava ova tura.


Petrovaradinska tvrđava sa obilaskom Podgrađa

Maksimalan broj učesnika: 15
Jezik: srpski
Polasci:

- subota, 26. septembar u 10h i 17h;
- nedelja, 27. septembar u 10h i 17h;

Tura traje sat i po.


Sastanak grupe će biti ispred glavnog ulaza u Vojnu bolnicu u Petrovaradinu. Najpre je predviđeno da se obiđe Petrovaradinsko Podgrađe, gde će se videti neke zgrade koje su godinama služile kao logistika nekada slavnoj tvrđavi (Vojna bolnica, glavna Maltarnica, kasarna šajkaškog bataljona, Stari arsenal, Gradska kuća u Petrovaradinu, rodna kuća hrvatskog bana Josipa Jelačića. Takođe će biti prilike da se vide i dve crkve - pravoslavna crkva Svetog Pavla i katolička crkva Svetog Jurja. Nakon toga predviđeno je da grupa prošeta i Petrovaradinskom tvrđavom i upozna se s još nekoliko važnih lokacija na tvrđavi, kao što su Duga kasarna, Arsenal ili Mamulina kasarna, kapija Karla VI, Lepoldova kapija, oficirski paviljon. Tura se završava kod Sat kule na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Prijave su obavezne na sajtu TONS-a OVDE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Finansije

Feka Automotive gradi energetski efikasan proizvodni objekat - EBRD odobrila 15 mil EUR

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržava ovu investiciju odobravanjem kredita od 15 mil EUR kompaniji Feka Automotive (Feka), proizvođaču automobilske rasvete iz Srbije. Feka, koja ima ugovore o snabdevanju sa vodećim međunarodnim proizvođačima automobila kao što su Tojota, Folksvagen i Stelantis, koristiće sredstva da poboljša svoju ukupnu efikasnost i poveća dostupnost pouzdanih uređaja za osvetljenje

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.