Izvor: Tanjug | Sreda, 23.09.2020.| 12:24
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kompanija Nike najavljuje trajni prelazak na internet prodaju

Ilustracija (Foto: Halfpoint/shutterstock.com )
Američki proizvođač sportske opreme Nike zabeležio je ogroman skok prodaje na mreži, nadoknadivši raniji pad prihoda u fizičkim prodavnicama uzrokovan pandemijom korona virusa.

Kompanija je saopštila da je ostvarila munjeviti rast digitalne prodaje od čak 82% u periodu jun-avgust 2020, izveštava britanski javni servis BBC.

Prihodi kompanije Nike su u navedenom periodu iznosili 10,6 mlrd USD, zahvaljujući oporavku mnogih ključnih tržišta kompanije, uključujući i kinesko.

Pre toga, od marta do kraja maja prihodi kompanije su pali za više od trećine, zbog zatvaranja prodavnica i uvođenja mera zaključavanja tržišta širom sveta.

Glavni izvršni direktor Nike-a Džon Donaho, rekao je da bi prelazak na internet prodaju mogao da bude trajan.

- Znamo da je digitalno poslovanje nova normalnost. Današnji potrošač je okrenut digitalnoj kupovini i jednostavno se neće vratiti ranijim navikama - dodao je Donahou.

Prodaja Nike-a raste na glavnim tržištima, uključujući Kinu, Japan, Južnu Koreju i Ujedinjeno Kraljevstvo, dok njegovo bazno severnoameričko tžište beleži pad.

Akcije kompanije su porasle za više od 10% na trgovanju posle zvaničnog tadnog vremena berze u SAD-u, zbog boljih poslovnih pokazatelja Nike-a nego što je Vol Strit (Wall Street) očekivao.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.