Izvor: Tanjug | Sreda, 23.09.2020.| 09:16
Izdvojite članak Odštampajte vest

Moguća obnova zgrada Generalštaba i Ministarstva odbrane uz saradnju SAD

(Foto: Google Maps/screenshot)
Ideja specijalnog predstavnika predsednika SAD Ričarda Grenela da zajednički obnovimo zgrade Generalštaba i Ministarstva odbrane, teško oštećene tokom NATO bombardovanja, dobra je inicijativa, izjavio je u utorak (22. septembar) ministar inostranih poslova Ivica Dačić i naveo da će biti realizovana nakon što se donesu potrebne odluke o nameni objekta.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je novinarima, posle sastanka sa američkom delegacijom, da je Grenel došao na ideju da se zajednički obnovi zgrada Generalštaba i Ministarstva odbrane.

Dačić je u emisiji OKO na RTS-u rekao da je to ideja koja tek treba da bude realizovana i da se o tome i ranije govorilo.

- U svakom slučaju, to je jedna dobra inicijativa, ali nije samo njihova... Mi smo u svakom našem segmentu, i kada je o NATO reč, govorili da bi bilo dobro i simbolički važno da oni (SAD) učestvuju u obnovi - naveo je Dačić.

Kaže da tek treba da se donese odluka šta će se tačno raditi sa objektom.

- Ne znamo da li će se obnavljati u vojne namene, ili će biti neki hotel ili nešto drugo, ali u svakom slučaju inicijativa je dobra i govori o promenjenom načinu razmišljanja - rekao je šef srpske diplomatije, prenosi Tanjug.

Zgrade Generalštaba Vojske Srbije i Ministarstva odbrane u Beogradu, podignute su između 1955. i 1965. godine, pogođene su i teško oštećene tokom NATO agresije 1999. godine.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.