NavMenu

Za venčanje na Siciliji mladenci dobijaju 3.000 EUR

Izvor: Glas Srpske Utorak, 22.09.2020. 17:29
Komentari
Podeli
(Foto: SunKids/shutterstock)
Sicilijanske vlasti odlučile su da svakom mladom paru koji odluči da se venča na Siciliji poklone 3.000 EUR, pišu italijanski mediji.

Za finansiranje, lokalne vlasti su odvojile 3,5 mil EUR a smatraju da bi taj podsticaj mogao da generiše 40 do 50 mil EUR.

Ponuda važi do 31. jula naredne godine. Sicilija sa svojim baroknim palatama i vilama, srednjevekovnim crkvama i prekrasnom prirordom je privlačno mjesto za ceremonije.

Najpoznatije vjenčanje, koje je obavljeno na ostrvu, je ono iz filma Kum, u kojem se sin mafijaškog kuma vjenčava lokalnom ljepoticom.

Ovo filmsko venčanje lansiralo je Siciliju kao jedno od veoma cenjenih mesta za obavljanje svadbenih svečanosti, i podstaklo je formiranje niza malih porodičnih firmi koje su se bavile pripremom i organizovanjem svadbarskih svečanosti.

Do pandemije Kovida-19 najbrojniji mladenci i svatovi bili su iz Amerike i Japana, ali je karantin gotovo sasvima ukinuo djelatnost koja je donosila godišnji prihod od 50 mil EUR.


Posledice krize trpe ne samo firme koje organizuju venčanja već niz pratećih delatnosti kao što je ketering, fotografske usluge, konobari, hoteli, štamparije, a na gubitku su i mjesta koja su iznajmljivana za svadbe ne samo prekrasne sicilijanske barokne vile i palate, već i muzeji, manastiri, sve je to živelo od vjenčanja, delatnosti koja je u vreme koronavirusa zamrla.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.