Izvor: Tanjug | Utorak, 22.09.2020.| 16:59
Izdvojite članak Odštampajte vest

Džon Jovanović, direktor kancelarije DFC-a u Beogradu - biografija

(Foto: YouTube/Screenshot)
Džon Jovanović, direktor kancelarije DFC-a u Beogradu, bio je direktor švajcarske kompanije "Mercuria energy group", srpskog je porekla i ima 34 godine.

Džon je diplomirao na jednom od najboljih svetskih univerzieta, na Univerzitetu Prinston, a na Univerzitetu u Pensilvaniji magistrirao poslovnu administraciju za finansije i preduzetnički menadžment.

Ima bogatu poslovnu biografiju, pošto je radio u još nekoliko jakih kompanija, kao što su Deutsche Bank, zatim Berenson, Noble group, Cadent energy partners.

Član je investicionog odbora ICT Hub Venture, prvog investicionog fonda u početnoj fazi za startape na Balkanu.

Takođe je i član borda Instituta EastVest, gde pomaže u inicijativi Balkanski dijalozi, koja okuplja lidere kako bi se uhvatili u koštac sa ekonomskim i politickim pitanjima sa kojima se suocava Zapadni Balkan.

Jovanović je, takođe, član kruga mladih lidera Milken instituta.

Džon Jovanović kopredsedava neprofitnom organizacijom HelthCorps koja srednjoškolcima u više od 60 škola širom Sjedinjenih Država pruža obrazovanje o ishrani, fitnesu i stresu.

Detinjstvo je proveo u Čikagu, gde su se svojevremeno doselili njegovi roditelji Nada i Srećko.

Sa suprugom Dafne Oz, jednom od najpoznatijih blogerki, TV zvezda i nutricionistkinja u SAD, ćerkom čuvenog TV doktora Mehmeta Oza, imaju četvoro dece.

Njih dvoje venčali su se pre 10 godina u srpskoj pavoslavnoj crkvi u Portlandu.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.