Izvor: eKapija | Utorak, 22.09.2020.| 15:47
Izdvojite članak Odštampajte vest

U novembru i decembru tenderi za gradnju prečistača otpadnih voda i kanalizacije na levoj obali Dunava u Beogradu

Ilustracija (Foto: pittaya/shutterstock.com)
Tender za izgradnju prečistača za preradu otpadnih voda na levoj obali Dunava, u koji će ulaziti kanalizacija, biće raspisan u novembu, a tender za izgradnju kanalizacije u decembru, najavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Prilikom obilaska radova na izgradnji novog Doma zdravlja u Borči, on je kazao da je taj objekat na 5,5 hiljada kvadrata biti završen u januaru sledeće godine.

- Objekat će imati mnogo specijalizovanih službi, od dečjeg odeljenja do ultrazvuka, imajući u vidu to da ovde živi oko 150 hiljada građana koji će moći da ostvare većinu svojih medicinskih potreba. Tokom jeseni očekuje se da i tender za izgradnju vrtića koji će se nalaziti u blizini doma zdravlja, a pripremamo i lokaciju za izgradnju škole – najavio je Vesić.

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić je istakao da bi stari Dom zdravlja u Borči mogao da bude prenamenjen u uslužni centar za građane sa leve obale Dunava.

– U tom prostoru bi se nalazile službe za legalizaciju objekata, za izdavanje dokumenata, tačnije, za sve poslove koje građani sada obavljaju u Opštini Palilula u Takovskoj. Na ovaj način građani ne bi više morali da prelaze 15–20 kilometara, te bi poslove mogli da obave u naselju Borča, u ovom prostoru koji bi bio centar za Krnjaču, Kotež, Padinsku skelu i ostala naselja u ovom delu prestonice – ukazao je Jovičić, prenosi Beoinfo.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.