NavMenu

Izabrani izvođači za proširenje Ulice Dragoslava Srejovića - Od Bogoslovije ka Mirijevu četiri trake

Izvor: eKapija Utorak, 22.09.2020. 13:15
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Alison Hancock/shutterstock.com)Ilustracija
Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda potpisala je ugovor sa izvođačima za izradu tehničke dokumentacije i izgradnju Ulice Dragoslava Srejovića od Bogoslovije do Mirijeva, koja bi trebalo da dobije četiri trake. Ugovorena vrednost je 194,57 miliona dinara bez PDV-a.

Obaveza dobavljača, grupe preduzeća koju čine: JKP Beograd-put, Cestra, Ras Inženjering niskogradnja, Resa gradnja, DC Energocoop i Saobraćajni institut CIP, je da obavi sve aktivnosti neophodne za izradu podloga za projektovanje (osim pribavljanja katastra nepokretnosti i katastra vodova koje su obaveza naručioca) da izradi celokupnu tehničku dokumentaciju, organizuje tehničku kontrolu/stručnu kontrolu dokumentacije i izvede radove (podloge + TD sa TK+ radovi) po sistemu "ključ u ruke".

Ulica Dragoslava Srejovića kategorisana je u mreži postojećeg stanja kao ulica I reda. Ova saobraćajnica ima važnu ulogu u povezivanju naselja Mirijevo sa užom centralnom zonom grada.

Kako se navodi u projektu, predmet saobraćajnih površina je deonica ulice Dragoslava Srejovića u dužini od 800 metara, od kružne raskrsnice Bogoslovija do raskrsnice sa Volginom ulicim, odnosno ispred ulaza u kompleks preduzeća Beograd put. Postojeća ulica će biti proširena sa pripadajućom infrastrukturom, planira se dogradnja rezervoara i rekonstrukcija crpne stanice Pionir.

- Planom detaljne regulacije od Bogoslovije je predviđeno proširenje kolovoza sa po dve saobraćajne trake po smeru, širine 12 metara, (dva puta šest metara) i obostrani trotoari širine tri metra. Dalje je planirana nova konstrukcija takođe, sa po dve trake po smeru, i ivično zelenilo sa desne strane širine 2,5 metara. Parkiranje u profilu ulice nije planirano. Planom je predviđeno da se problemi parkiranja rešavaju u okviru sekundarne mreže ulica koje opslužuju ulicu Dragoslava Srejovića. Parking površina ispred Beograd puta zbog proširenja profila gubi svoju funkciju - stoji u planu.

Prema tehničkoj specifikaciji, projektom je prdviđeno da se saobraćajnica uklopi u postojeće ulice i da se projektuju raskrsnice sa ulicama Generala Aračića, Milice Janković, Marijane Gregoran.

Osim saobraćajnih, projektom je predviđeno i uređenje zelenih površina, a postojeći drvored platana, kod preduzeća Beograd put, trebalo bi da se sačuva.

Javnom nabavkom obuhvaćena je izrada tehničke dokumentacije sa tehničkom kontrolom i izvođenje radova. Rok za izradu tehničke dokumentacije je 210, dok je rok za izvođenje radova 180 kalendarskih dana.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Finansije

Kompanija Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus želi da kupi 17% u Addiko banci

Kompanija srpskog biznismena Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus Ltd. želi da kupi manjinski deo u Addiko banci, čije je sedište u Beču, i koja se specijalizovala za "retail" bankarstvo. Kostić nastoji da uveća svoj udeo na bankarskom tržištu Evrope, piše Bloomberg. Agri Europe je tražio da otkupi udeo od oko 17% u Addiko banci preko javne ponude za preuzimanje akcija, pokazuju podaci iz ponude u koju je Bloomberg imao uvid. S druge

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.