Izvor: eKapija | Utorak, 22.09.2020.| 08:48
Izdvojite članak Odštampajte vest

Novi izgled centra Čačka - U planu rušenje zgrade policije i gradnja sportske hale

Ilustracija (Foto: photobank.ch/shutterstock.com)
Gradska uprava u Čačku raspisala je javnu nabavku za izradu urbanističkog projekta za urbanističku celinu 2.2 u okviru izmena i dopuna PGR Centar, kao i izradu tehničke dokumentacije za izgradnju višenamenske fiskulturne sale na tom prostoru.

Kako se navodi u dokumentaciji, objekti Umetničke galerije Nadežda Petrović i Sokolane koji se nalaze na tom prostoru su pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture i sve intervencije potrebno je raditi prema uslovima Zavoda.

Zgrada suda može biti dograđena za etažu potkrovlja, a potrebno je ukloniti objekat koji koristi policijska uprava i na tom mestu formirati pešačku zonu sa dekorativnim popločanjem i zelenilom.

Na prostoru iza Sokolane uz Ulicu kralja Petra biće izgrađen nov objekat u funkciji sporta kao osnovne namene. Maksimalna spratnost novog objekta je Po+Pr+1+Pk.

Nova višenamenska fiskulturna sala biće korišćena za potrebe izvođenja nastave Fizičkog vaspitanja, ali i kao i trenažni centar za karate i druge borilačke sportove.

Uz primarne prostore za izvođenje nastave i treninge organizovati i potrebne prateće sadržaje (svalačionice, sanitarne prostorije, ostave za rekvizite, kancelarije za nastavnike i trenere a u okviru trenažnog centra i sobu za masažu, saunu, trofejnu sobu i sl.).

Takođe, potrebno je formirati prilaze na lokaciju iz ulice Kablarske, Kralja Petra I i Cara Dušana i parking prostor.

Rok za podnošenje ponuda je 28. septembar 2020. a više detalja o tenderu pogledajte OVDE.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.