NavMenu

Uplaćeno 596 miliona za zaposlene u 10.289 preduzeća

Izvor: eKapija Ponedeljak, 21.09.2020. 11:12
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: eivanov/shutterstock.com)Ilustracija
Uprava za trezor Ministarstva finansija jutros je od sedam časova počela da isplaćuje po 36.440 dinara za 16.544 zaposlenih u 10.289 privrednih subjekata, izjavio je ministar finansija Siniša Mali.

Pojasnio je da je reč o 60% minimalne zarade za dva meseca ođednom, s obzirom na to da se radi o novoosnovanim preduzećima, koja nisu koristila prvi paket ekonomskih mera pomoći, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Ministar je dodao da će novac dobiti zaposleni u 8.141 preduzeća koja su osnovana u periodu od 15. marta do 20. jula ove godine, kao i zaposleni u 2.148 ostalih privrednih subjekata koji nisu novoosnovani, ali koji ranije nisu koristili mere pomoći.

U novoosnovanim preduzećima uplatu će dobiti 11.074 zaposlenih, a u ostalim preduzećima njih 5.470.

- Ukupno smo u tu svrhu izdvojili 596 miliona dinara, a novac bi u toku dana trebalo da bude na namenskim računima svih privrednih subjekata. Želeli smo da u ovaj drugi paket uključimo i novoosnovana preduzeća i da im na taj način damo podstrek za dalje poslovanje".


- Ovo je peti mesec da uplaćujemo minimalnu zaradu za zaposlene u privrednim subjektima. To je deo paketa ekonomskih mera od oko 5,8 mlrd EUR, što čini 12,5% domaćeg BDP-a - naveo je ministar.

On je podsetio da će početkom oktobra biti uplaćen novac hotelijerima, a u okviru sektorskih mera koje je vlada prethodno donela.

U tu svrhu je izdvojeno 1,46 milijarde dinara, a gradski hoteli će dobiti 350 EUR za svaki ležaj i 150 EUR za svaku sobu, naveo je Mali.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.