Izvor: eKapija | Nedelja, 20.09.2020.| 15:07
Izdvojite članak Odštampajte vest

Klinika "Dr Laza Lazarević" dobija novu zgradu dnevne bolnice i dispanzera

(Foto: Forma Antika/Urbanistički projekat, screenshot)
Klinika za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević" dobiće novi objekat dnevne bolnice i dispanzera.

Prema Urbanističkom projektu koji je trenutno na javnoj prezentaciji u zgradi Gradske uprave Grada Beograda, namera je da se dispanzer i dnevna bolnica integrišu u jedinstven objekat.

- S obzirom da postojeći objekti privremeni (montažni) i ne zadovoljavaju savremene standarde i zahteve usled duge eksploatacije i dotrajalosti, na zahtev korisnika (Klinike), postoji potreba za formiranjem drugačijeg funkcionalnog i tehnološkog rešenja, koje će u značajnoj meri unaprediti funkcionisanje klinike u načelu – stoji u projektnoj dokumentaciji koju je izradio projektni biro Forma Antika iz Niša.
Trenutno, dnevna bolnica ima kapacitete za 70 korisnika, a po završetku novog objekta taj broj će biti povećan na 90. Postojeći dispanzer i dnevna bolnica biće srušeni.

Novi objekat biće poluatrijumskog tipa, spratnosti Su+P+2.

U prizemlju će se nalaziti prostorije dnevne bolnice koje, između ostalog, uključuju prijem sa čekaonicom, sobu za glavne sestre, prostoriju za grupnu terapiju, sobu za radnu terapiju sa bibliotekom i sobe za muzičku i likovnu sekciju, prostorije za osoblje i ambulantu, kao i čajnu kuhinju sa trepezarijom.

Prostorije dispanzera nalaziće se na prvom spratu i sadržaće 16 lekarskih soba, ambulantu, prijemni šalter, čekaonice, prostorije za veštačenja, odsek za psihoterapiju...

Na poslednjem spratu nalaziće se prostorije administracije.

Urbanistički projekat nalazi se na javnom uvidu do 5. oktobra 2020. godine.


B. Petrović


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.