Izvor: Južne vesti | Subota, 19.09.2020.| 14:28
Izdvojite članak Odštampajte vest

Rekonstrukcija mosta u Oreovcu kod Niša najavljena za sledeću godinu

Ilustracija (Foto: Val Thoermer/shutterstock.com)
Dotrajali most u Oreovcu nadomak Niša problem je i lokalnom stanovništvu i Javnom preduzeću Srbijašume, jer tuda prolazi mehanizacija Šumskog gazdinstva Niš. Zato je, kažu u Opštini Pantelej, dogovoreno da ovo javno preduzeće finansira njegovu rekonstrukciju naredne godine.

Preduslov za sve je, kažu u Panteleju, da se uradi projektna dokumentacija, pa je dogovoreno da to uradi Direkcija za izgradnju grada.

Postignut je dogovor da Direkcija za izgradnju grada pripremi potrebnu projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju mosta u selu Oreovac na kome će izvođenje rekonstrukcionih radova finansirati JP Srbijašume iz svog budžeta za narednu godinu - navode u opštini Pantelej.

Rekonstrukcija mosta u Oreovcu bila bi i polazišna tačka za uređenje puta do Višegradske stene, što u Opštini ocenjuju kao njihov "strateško-razvojni prioritet". Razlog je pre svega paraglajding, s obzirom na to da odatle piloti skaču na velikim takmičenjima, a stalne su pritužbe na nepristupačnost.

Prošle godine tu je održano Predevropsko prvenstvo u paraglajdingu, a ovog leta trebalo je i Evropsko. Zbog korone je odloženo, ako epidemiološka situacija to dozvoli, za narednu godinu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.