Izvor: Novosti | Petak, 18.09.2020.| 11:10
Izdvojite članak Odštampajte vest

Proširenje ulica Save Maškovića i Crnotravske na Voždovcu počinje "najkasnije za dva meseca" - Do marta 2022. povezivanje autoputa sa Mostom na Adi

Ilustracija (Foto: David Tadevosian/shutterstock.com)
U narednih mesec do dva počeće radovi na proširenju ulica Save Maškovića i Crnotravske, prema rečima zamenika gradonačelnika Gorana Vesića. Grad je ovim rešio da uđe u koštac sa jednim od najvećih saobraćajnih čepova u prestonici, koji žitelje ovog dela Voždovca muči godinama.

- Obe ulice širimo na četiri trake, a projektujemo već i spuštanje ka naselju Stepa Stepanović i petlju preko auto-puta. Do 2022. godine imaćemo spojen auto-put sa Mostom na Adi unutrašnjom obilaznicom sa četiri trake - istakao je Vesić.

On je najavio da će se do marta 2022. godine povezati auto-put sa Mostom na Adi što će, kako je istakao, omogućiti da Bulevar patrijarha Pavla i ulice Pere Velimirovića, Borska, Crnotravska, Save Maškovića, kao i izlazak iz naselja Stepa Stepanović imaju po četiri trake, preneo je Beoinfo.

Koliko su ove ulice bitne, govori činjenica da je nova predsednica Opštine Voždovac Ivana Tomić Ilić, na drugoj sednici Skupštine, rekla da je njen prvi zadatak da se izbori za proširenje Ulice Save Maškovića i za rekonstrukciju Dušanovačkog mosta, pišu Novosti.

Za proširenje će biti zadužena kompanija RAS inženjering koja je dala najpovoljniju ponudu na tenderu, u iznosu od 437 miliona dinara.

Za izvođenje radova na izgradnji saobraćajne veze Borska - petlja "Lasta" za sektor 1 i sektor 2 sa infrastrukturom, rok za izvođenje radova je 180 dana, odnosno šest meseci. To znači da bi na proleće 2021. saobraćajnice duge oko kilometar, sa po dve saobraćajne trake u svakom smeru, trebalo da budu završene.

Tačan datum početka radova zavisi od vremena koje je potrebno za pribavljanje bankarskih garancija i polisa osiguranja od "izvođača radova. Tek tada Direkcija za građevinsko zemljište, koja je naručilac radova, može da ih uvede u posao.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.