NavMenu

Počeli pregovori sa kompanijama POWERCHINA i Azvirt o izgradnji poslednje deonice obilaznice oko Beograda

Izvor: eKapija Četvrtak, 17.09.2020. 12:06
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: CHOTE BKK/shutterstock)Ilustracija
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, razgovarala je sa generalnim direktorom kineske kompanije POWERCHINA Jang Boom i direktorom azerbejdžanske kompanije Azvirt Ahmetom Muratom Turkogluom, o nastavku izgradnje obilaznice oko Beograda od Bubanj potoka do Pančeva (sektor C).

Mihajlovićeva je istakla da je plan da, po završetku radova na izgradnji sektora B, započne izgradnja i poslednje deonice, što će doprineti potpunom završetku drumsko-železničke obilaznice oko Beograda.

- Ovo je veoma važan projekat za državu na čiji završetak smo čekali decenijama. Završetak obilaznice podrazumeva izmeštanje teretnog saobraćaja iz centra grada, unapređenje bezbednosti saobraćaja, kao i dalji privredni rast zbog razvoja novih industrijskih zona u pojasu obilaznice. Očekujem da se u najskorijem roku zatvore pregovori u vezi sa tehničkim rešenjem i vrednosti projekta i pristupi potpisivanju komercijalnog ugovora - rekla je ona, a navodi se na sajtu Ministarstva.

Direktori komapnija POWERCHINA i Azvirt istakli su spremnost da nastave saradnju na izgradnji sektora C obilaznice, kao i da pregovore o ceni privedu kraju.

Sastanku su prisustvovali i direktori Puteva Srbije i Infrastrukture železnice Srbije, direktorka Uprave za javni dug, predstavnici JP Koridori Srbije, kao i ekonomski savetnik u Ambasadi Kine u Srbiji.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.