NavMenu

Belgrade SAXperience od 30. septembra do 3. oktobra u Beogradu

Izvor: eKapija Utorak, 15.09.2020. 13:33
Komentari
Podeli
Sedmi međunarodni festival saksofona - Belgrade SAXperience biće održan od 30. septembra do 3. oktobra u Beogradu.

Belgrade SAXperience je jedinstven međunarodni festival saksofona, na kome nastupaju najznačajniji strani i domaći saksofonisti. Specifičan je po tome što prati savremene tokove i nastoji da dopre do najširih slojeva publike, pa tako osim klasičnih i džez koncerata, publika ima priliku da prisustvuje dnevnim nastupima saksofonista na otvorenom. navedeno je u saopštenju.

U novom, izmenjenom (online) izdanju publika će u toku četiri dana festivala imati priliku da uživa u koncertima vrhunskog kvaliteta.

I u ovim izazovnim vremenima festival nastavlja tradiciju porudžbine novih dela i širenje literature za saksofon. Ove godine premijerno će biti izvedene tri kompozicije domaćih autora, Maje Bosnić i Svetlane Savić i Ivana Brkljačića.

Deo bogatog programa Belgrade SAXperience festivala čine i popodnevni koncerti na otvorenom na različitim lokacijama u centru Beograda – na platou ispred Kulturnog centra Beograda, na Cvetnom trgu, na Trgu Nikole Pašića i na Kalemegdanu. Na ovim koncertima će nastupiti Milan Savić i Uki Ovaskainen koji će, sa specijalno odbranim repertoarom za ovu priliku, na neposredan način će pridobijati novu mladu publiku.

U cilju decentralizacije kulture, priliku da čuje vrhunske svetske saksofoniste ima i publika širom Srbije i to na koncertima od 26. septembra do 6. oktobra u Smederevu, Vršcu, Pirotu i Nišu, na kojim će u prvom delu turneje nastupiti Milan Savić, Ana Radovanović i Uki Ovaskainen a u drugom Oleg Kirejev i Dragan Ćalina.

Pored gostovanja najboljih svetskih i domaćih saksofonista važan segment festivala jeste i edukativni program na kome je učenicima i studentima saksofona omogućeno da uče od renomiranih saksofonista koji nastupaju na festivalu.

Online majstorski kursevi Belgrade SAXperience festivala biće održani u Kulturnom centru Beograda, a otvoreni su za učenike i studente saksofona, kao i za mlade profesionalce. Pored glavnog programa festivala u Beogradu, i koncertne turneje širom Srbije, Belgrade SAXperience organizuje letnju i zimsku školu saksofona. Ove škole održavaju se sa ciljem da se polaznicima pruže priliku da na jedinstven način i u drugačijoj atmosferi uče od svetskih saksofonista.

Festival je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja.

Program potražite OVDE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.