Izvor: eKapija | Utorak, 15.09.2020.| 10:27
Izdvojite članak Odštampajte vest

Saray Makina - Dobavljač za najkvalitetnije stolarske mašine iz Turske (FOTO)

(Foto: Saray Makina)
Saray Makina je pristuna na tržištu Srbije već nešto duže od godinu dana. Osnovana je u cilju da pomogne stolarima, ali i onim koji se bave stolarskim i sličnim poslovima, da dođu do do opreme jednostavno i po povoljnim cenama.

U ponudi Saray Makine su profesionalne stolarske mašine iz Turske bez kojih nijedna stolarska radionica skoro pa ne može funkcionisati. Tu spadaju kanterice, formatizeri (raskrajači), abrihteri, diht mašine (debljače), tiplarice, CNC tiplarice, tople i hladne prese, dvoglavi gerovi, CNC routeri, CNC strugovi, sve mašine za proizvodnju sobnih vrata, vakuum prese, mašine za lajsne (pervaz) za sobna vrata, frezeri, kompresori, rezni alati, mašine za obradu štokova za vrata, ventilacije za odsis piljevine odnosno usisivači za piljevinu, krivolinijske kanterice i druge mašine.

Firma je trenutno bazirana na tržište Srbije, gde ima dosta zadovoljnih kupaca.

Besplatne konsultacije i preporuke

Adnan Delić, vlasnik firme Saray Makina kaže kako svojim kupcima osim kvalitetnih i povoljnih mašina organizuuju i prevoz, a po potrebi šalju i servisere da puste mašine u rad.

Osim navedenog, kaže kako su svim kupcima, ali i onim potencijalnim uvek na usluzi. Daju besplatne konsultacije i preporuke za mašine koje bi najbolje odgovarale njihovim proizvodnim procesima.

- Trudimo se da kupcima pre odabira mašina ponudimo što više kvalitetnih informacija. Često se desi da se kupci interesuju za mašinu čiji potencijal, zbog manjeg obima posla, neće moći u potpunosti iskoristiti. Tada mi preporučimo adekvatniju i često jeftiniju opciju, jer nam nije u cilju da prodamo mašine po svaku cenu, već da korisnici dobiju tačno ono što im treba i što će im osigurati nesmetan rad - kaže Delić.

Kako je tržište Turske veliko, mnogo je proizvođača mašina i prateće opreme, te je i nivo kvaliteta i podrške različit.

Svesni toga, a pri tome dobro poznavajući bitne igrače iz ove brašne, u Saray Makini kažu kako su se odlučili za saradnju sa najboljim i najpouzdanijim, kao bi mirno spavali oni, ali i njihovi kupci, a naravno kako bi finalni proizvod bio bez greške.

Serviseri po potrebni mogu da puste mašine u rad (Foto: Saray Makina)

Opremili oko stotinjak stolarskih radionica i fabrika u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini

Sve to je rezultat da je firma za nešto više od godinu dana stekla veliko poverenje širom regiona. Opremili su oko stotinjak stolarskih radionica i fabrika u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

- U početku su naši kupci bili uglavnom manje i srednje stolarske radionice, međutim sada sarađujemo i isporučujemo mašine velikim firmama za proizvodnju pločastog nameštaja i sobnih vrata i drugih komada nameštaja od iverala, mdf-a ali i od punog drveta. Mnogi od njih na našim mašinama proizvode nameštaj za zahtevno EU tržište, a neki od naših kupaca, na mašinama koje smo isporučili, proizvode komade nameštaja za Ikeu - kaže Delić.

Dodaje da se najviše traže kanterice i formatizeri:

- Često isporučujemo kompletne pogone, bilo za pločasti nameštaj ili za sobna vrata. Izuzetno nas raduje činjenica da nam poverenje ukazuju i renomirane firme koje su na tržištu čak i po 30 godina i za koje uglavnom vršimo modernizaciju mašinskog parka i ubrzanje proizvodnje.

Turska svetski prvak u odnosu cene i kvaliteta

Govoreći o prednostima koje nude stolarske mašine iz Turske, kao najvažnije navodi odnos cene i kvaliteta, što je veoma bitno u svakom poslu, pa čak i najbitnije za prostor regiona gde kupovna moć nije velika. S obzirom da firme iz ove branše dosta poslova rade za zahtevno zapadnoevropsko tržište, očekuje se da finalni proizvod bude vrhunski, a cena proizvoda pristupačna.

- Siguran sam da je Turska, bar što se tiče profesionalnih stolarskih mašina, svetski prvak u odnosu cene i kvaliteta.

Još jedna bitna stvar po kojoj se Saray Makina razlikuje od svih drugih firmi jeste da mašine može prilagoditi specijalnim zahtevima kupaca.

- Često prilagođavamo karakteristike mašine u smislu mogućnosti obrade, ali nekada prilagođavamo i dimenzije mašine prema veličini poslovnog prostora kupca. Još jedna bitna razlika našeg sistema rada je da nemamo servisera koji je, kako to obično biva, zadužen za sve vrste mašina. Smatramo da je uža specijalnost jako bitna u svakom poslu pa za svaku vrstu mašine koju isporučimo mi po potrebi šaljemo servisera koji je učestvovao u gradnji mašine. Tako ako je u pitanju kanterica, na servis ide tehničar direktno iz fabrika proizvođača, a koji je tu mašinu izgradio. Ako je u pitanju više različitih mašina, ide više tehničara i svaki radi ono za šta je usko specijalizovan - objašnjava Delić.

Karakteristike mašina mogu da se prilagode (Foto: Saray Makina)

Planovi za budućnost

Dalji planovi firme Saray Makina su pre svega zadržati nivo kvaliteta, kako mašina, tako i usluge na koju su njihovi kupci navikli, što svesno stavljaju na prvo mesto ispred povećanja prodaje, koja je prirodna reakcija na njihovu posvećenost kupcima sa kojima su ostvarili izuzetno visok nivo međusobnog poverenja.

Na kraju Delić poručuje da je glavni i krajniji cilj firme postati prepoznatljivo ime u svetu stolarskih mašina i sinonim za kvalitet i cenovnu pristupačnost.

Rad firme Saray Makina možete pratiti na Facebook stranici Stolarske mašine iz Turske (www.facebook.com/saraymakist ) i na webu www.saray-makina.com.tr, a za detaljnije informacije možete kontaktirati na +90 5050 390 980 ili putemmaila na info@saray-makina.com.tr.

A.K.


Fotogalerija
Saray Makina

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.