NavMenu

Trebinje tokom avgusta najposećeniji grad u BiH

Izvor: Tanjug Ponedeljak, 14.09.2020. 16:41
Komentari
Podeli

Trebinje (Foto: eKapija)Trebinje
Turistička sezona u Trebinju, tradicionalno popularnoj destinaciji za goste iz regiona, ali i strance, živnula je od polovine jula, u avgustu se već tražio smeštaj više i zabeležena je rekordna posećenost tom gradu, kažu nadležni.

Direktor Turističke organizacije Trebinja Marko Radić kaže da imaju i goste iz Srbije, dok je nesto manje turista iz Hrvatske i Crne Gore u odnosu na period pre marta.

– Uglavnom su to individualne posete, produženi vikendi, jer turističke agencije uglavnom ne organizuju aranžmane zbog propisanih mera zabrane okupljanja vise od 50 ljudi – kaže Radić za Tanjug.

U avgustu je, ističe, zabeležena najveća posjećenost, a sada, tokom septembra kapaciteti su popunjeni oko 60 do 70 odsto.

Do marta je vladalo veliko interesovanje stranaca da obiđu ovaj grad i pre pojavekorona virusa postigli su rekordnih 100.000 noćenja, ali se od polovine marta sve to promenilo.

Navodi da turisti boravak u Trebinju koriste da obiđu najpoznatije lokacije u gradu, poput reke Trebišnjice, zatim Hercegovačku Gračanicu, Perovića most, manastir Tvrdoš, a nezaobilazno mesto je letnja bašta Platani, šetnja Starim gradom…

Ističe da je prethodni period bio veoma težak za turistički sektor i da su u periodu od marta do polovine jula izgubili 50.000 do 60.000 noćenja, ali da je, zahvaljući posticajnim merama i pomoći Grada Trebinja i Vlade, uspeo da nekako izdrži krizu.

Gradonačelenik Trebinja Mirko Ćurić objašnjava da su merama podrške gledali da pomognu privredi i sektorima koji su naviše izgubli zbog pandemije.

– Mere predviđaju da tokom perioda kada objekti i privrednici nisu radili budu oslobođeni taksi, a takođe i zakupa, dali smo i određene popuste. Nadamo se da će ova kriza što pre proći i da će privreda, a posebno turistički sektor da živne – dodaje Ćurić za Tanjug.

Navodi da posete Trebinju tokom avgusta ohrabruju i da su bili popunjeni svi kapaciteti – 2.700 registrovanih ležajeva i tražilo se mesto više.

Ćurić poziva sve koji žele da putuju da posete Trebinje, ističući da se preduzimaju sve epidemiološke mere zaštite u hotelima, restoranima, ali i ostalim mestima.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.