NavMenu

Evropska nagrada Udruženju banaka Srbije

Izvor: Danas Sreda, 09.11.2005. 10:11
Komentari
Podeli

Udruženje banaka Srbije je 3. novembra u Londonu u jakoj konkurenciji svetskih bankarskih i finansijskih kuća dobilo prestižnu evropsku nagradu (European Technology Awards) za 2005. godinu za projekat direktnog međubankarskog kliringa.

Nakon transformacije platnog sistema u Srbiji omogućen je direktan međubankarski kliring servis, koji je iz centralne banke prešao u Udruženje banaka . Tada je za transakcije kliring čekova, u okviru prvobitnog rešenja trebalo više od nedelju dana. Zahtevi savremenog finansijskog tržišta nameću potrebu za ubrzanjem protoka novca pa je Udruženje banaka zajedno sa sa Sagom d.o.o., uz podršku Microsofta, krenulo u izradu odgovarajućeg programa. Proces transakcije kliring čekova je projekat koji na najbolji način primenjuje sva saznanja informatičke tehnologije.

Sada se očekuje podrška NBS kako bi praktično testirali nagrađeni projekat za koji ima interesovanja i u svetu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.