NavMenu

Beograd dobija tri nove biciklističke staze

Izvor: eKapija Subota, 12.09.2020. 15:09
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: connel/shutterstock.com)Ilustracija
Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić najavio je da se privodi kraju izgradnja tri nove biciklističke deonice u gradu. Kako je precizirao, prva deonica je duga 650 metara i njome je spojen Bulevar Mihaila Pupina i Milentija Popovića, čime se povezuje bogata biciklistička mreža u Novom Beogradu sa centrom grada.

- Na ovom projektu rade zajedno Direkcija za građevinsko zemljište i Sekretarijat za saobraćaj, a vrednost radova je oko sedam miliona dinara. Radovi na ovoj deonici su pri kraju, trenutno se radi na iscrtavanju signalizacije jer je veoma važno da staze budu bezbedne - naveo je gradonačelnik, a prenosi Beoinfo.

Osim ove, Beograd dobija još dve biciklističke staze, najavio je on.

- Prva je u Nemanjinoj, koja će šire gledano povezati pravce sa Autokomande ka Beogradu na vodi, ukupne dužine oko 900 metara, a na ovoj potonjoj lokaciji već funkcioniše staza u Bulevaru Vudroa Vilsona, duga 800 metara. Sve su to mali delovi koji povezuju sto kilometara ukupne mreže u glavnom gradu – rekao je Radojičić.

Biciklistički saobraćaj u ukupnom saobraćaju Beograda ima učešće od jedan odsto, a cilj je da to bude četiri procenata, istakao je gradonačelnik, navodeći primere dobre prakse Beča i Kopenhagena, kojima možemo da stremimo.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.