Izvor: eKapija | Petak, 11.09.2020.| 11:48
Izdvojite članak Odštampajte vest

Ravnica iz Bajmoka gradiće farmu za tov 27.000 svinja - Investicija vredna 5 mil EUR

(Foto: Željko Radanović / Dušan Prokić)
Preduzeće Ravnica doo Bajmok, koje posluje u okviru Matijević agrara, potpisalo je ugovor o izgradnji farme svinja kapaciteta 27.000 tovljenika godišnje. Gradnja farme počinje za nekoliko dana na lokaciji u Bajmoku, a čitava investicija bi trebalo da bude završena za godinu dana. Ukupna vrednost investicije je 5 mil EUR.

Na ovoj farmi će biti ugrađena najsavremenija oprema koja će omogućiti postizanje vrhunskih rezultata u ovoj proizvodnji.

- Kompanija Matijević već nekoliko godina značajno investira u povećanje proizvodnih kapaciteta na svojim farmama svinja. Počelo se sa potpisivanjem ugovora sa genetskom kućom TOPIGS NORSVIN, čija je genetika zastupljena na farmama svinja , a nastavilo se sa rekonstrukacima postojećih i gradnjom novih farmi - kaže direktor agrara MPZ-Agrar doo Željko Radanović.

Na farmama se postižu vrhunski rezultati (Foto: Željko Radanović / Dušan Prokić)

Dodaje da se čitav proizvodni proces na farmama svinja odvija uz pomoć Topigs-ovih stručnjaka na čelu sa profesorom Vladom Vukovićem.

U toku je izrada projektno tehničke dokumentacije za gradnju još jedne farme svinja kapaciteta 60.000 tovljenika čime bi se ukupan kapacitet svih farmi podigao na više od 200.000 komada godišnje.

- U vreme kada afrička kuga svinja vreba sa svih strana, ova kompanija hrabro ulazi u investicije kako bi industrija mesa dobila veoma kvalitetnu sirovinu za svoje proizvode - zaključuje Željko Radanović.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.