NavMenu

Pogon Drvoprometa kod Leskovca prodat slovenačkoj firmi - U planu pokretanje proizvodnje i zapošljavnje radnika

Izvor: JUGpress Petak, 11.09.2020. 10:36
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Tyler Olson/shutterstock.com)Ilustracija
Deo imovine preduzeća Drvopromet iz Leskovca kupila je slovenačka kompanija Kljun kapital iz Ribnice, po početnoj ceni od 45.732.695.96 dinara, saznaje JUGpress.

Ova porodična firma namerava da adaptira postojeće pogone, skladišta i druge objekte, u kojima će nastaviti da proizvodi nameštaj.

Imovina Drvoprometa u selu Nakrivanj, između ostalog se sastoji od strugare i sušare, proizvodne hale, parketare, stoličare, briketarnice i velikog broja pomoćnih objekata, na zemljištu površine 4 hektara. Objekti već neko vreme nisu u funkciji, ali bi, uz mala ulaganja, u njima odmah moglo da se radi. Ta informacija, kao i činjenica da se u Ribnici bavi istom delatnošću, proizvodnjom stolica i nameštaja, opredelila je slovenačku firmu Kljun kapital za kupovinu pogona nekadašnjeg Drvoprometa podno Kukavice, rečeno je JUGpressu.

Kljun kapital je ćerka firma Kljun internacional i registrovana je u Beogradu.
Novi vlasnik ima nameru da odmah uposli dvadesetak radnika i što pre počne sa poslom, a nije nemoguće da slovenački investitor pokaže interesovanje i za imovinu Drvoprometa u Leskovcu, koja još ne može biti predmet prodaje, jer je deo objekata i zemljišta, predmet restitucije.

Drvopromet ima u vlasništvu i proizvodni kompleks u Stenjevcu kod Despotovca, za proizvodnju furnira, ali za ovu celinu nije bilo zainteresovanih kupaca.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.