NavMenu

Treća srpska konferencija o javno-privatnom partnerstvu 6. oktobra

Izvor: eKapija Četvrtak, 10.09.2020. 18:24
Komentari
Podeli
(Foto: TGI Group)
Treća srpska konferencija o javno-privatnom partnerstvu održaće se onlajn u utorak, 6. oktobra, 2020. godine. Ovogodišnju konferenciju otvoriće Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Na konferenciji će se obratiti veliki broj zvaničnika i eksperata iz sektora, među kojima su Mirjana Filipović, državna sekretarka Ministarstva rudarstva i energetike; prof. dr Renata Pindžo, pomoćnica Ministra trgovine, turizma i telekomunikacija; Ary Naim, novi regionalni menadžer za centralnu i jugoistočnu Evropu korporacije IFC; Dubravka Negre, direktor regionalnog predstavništva Evropske Investicione Banke (EIB) za Zapadni Balkan; Bojan Bogdanović, glavni menadžer fonda za obnovljive izvore energije pri Evropskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD); Campbell Kier, viši savetnik za infrastrukturu korporacije British Expertise International; Vladimir Bešlagić, partner, Deloitte Srbija; Graham Coop, partner u britanskoj advokatskoj kancelariji Volterra Fietta; Andrijana Jovanović, zamenica predsednika Komisije za javno-privatno partnerstvo Republike Srbije; Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova; Dragan Milić, predsednik Opštine Veliko Gradište; dr Jelena Gazivoda, Senior partner advokatske kancelarije JPM Janković Popović Mitić; Jelena Tadić, izvršni direktor kompanije PPP Investment, Nikola Bitrak, generalni direktor kompanije COLENCO Ltd. iz Skoplja i dr.

Konferencija će se baviti izazovima u domenu infrastrukture i energetike i pitanjem kako inovacije u realizaciji projekata i tehnologiji mogu pomoći rešavanju tih izazova.

Na konferenciji će se diskutovati o uspešno završenim JPP projektima, novim i potencijalnim projektima koji imaju perspektivu da budu realizovani kroz model JPP-a. Cilj ove konferencije je da ukaže na važnost koncepta javno-privatnog partnerstva koji je postao jedan od vodećih modela u svetu, da poveže investitore i stručnjake sa svim relevantnim državnim i finansijskim stejkolderima. Konferencija će pokriti ključne izazove u planiranju investicija kroz model javno-privatnog partnerstva, naročito nakon krize izazvane virusom COVID-19, ukazati na najbolje JPP modele za infrastrukturno & energetsko snabdevanje i predočiti kako je pristup "vrednost za novac" od ključnog značaja u donošenju odluka da li će se pojedini projekti realizovati kroz JPP model ili putem klasičnog kreditiranja. Na konferenciji će prisustvovati najviši državni predstavnici, glavni preduzetnici, izvođači radova i pružaoci usluga u domenu javno-privatnog partnerstva.

Teme konferencije:

- Investicije u javno-privatno partnerstvo: pokretanje razvoja nakon COVID-19 krize
- Nove JPP platforme za transportnu infrastrukturu, obnovljive izvore energije i energetsku efikasnost
- Izazovi za uspešne JPP projekte
- Javna-privatna partnerstva u gradovima i opštinama
- Najbolje prakse u JPP projektima: Pristup "vrednost za novac"

Organizator konferencije je kompanija TGI Group International, a konferencija se organizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Britanske ambasade u Beogradu, kao i Komisije za javno-privatno partnerstvo, a podržale su je kompanija Deloitte Srbija i advokatska kancelarija JPM Janković Popović Mitić, kompanije SEI Smart Energy Investment i COLENCO Ltd.

Medijski sponzori konferencije su i poslovni portal eKapija i magazini Biznis, Ekonometar i Biznis & Finansije.

Više informacija možete pronaći na sajtu www.pppconference.rs.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.