Izvor: eKapija | Četvrtak, 10.09.2020.| 11:04
Izdvojite članak Odštampajte vest

Despotovo dobilo sportsku halu

(Foto: Pokrajinska vlada)
Đaci Osnovne škole Braća Novakov, kao i sportisti iz Despotova kod Bačke Palanke, dobili su na upotrebu novu sportsku halu, čiju je izgradnju finansirala Pokrajinska vlada. Ova škola do sada nije imala adekvatan prostor za nastavu fizičkog, pa se ona odvijala u učionicama.

- Ovaj objekat završili smo u planiranom roku, hala je dobila upotrebnu dozvolu, a Despotovo funkcionalan i energetski efikasan sportski objekat - izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, navedeno je na njenom sajtu.

U oblasti razvoja sporta i sportske infrastrukture, kako je dodao, urađen je veliki posao.

- U protekle četiri godine gradili smo sportske dvorane i rekonstruisali terene u osnovnim i srednjim školama. Ulagali smo u školski, ali i u profesionalni sport. Blizu smo standarda da u Vojvodini u svakoj opštini imamo adekvatnu sportsku dvoranu - naglasio je Mirović.

Hala za đake i sportiste (Foto: Pokrajinska vlada)

Predsednik Opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica podsetio je na to da su, pored hale u Despotovu, otvorene i sportske dvorane u Pivnicama i Gajdobri.

Otvaranju sportske hale prisustvovali su i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Nedeljko Kovačević.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.