NavMenu

Špediteri protiv preseljenja CI Skladišta iz Dobanovaca u Šimanovce

Izvor: eKapija Utorak, 08.09.2020. 15:36
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Petinov Sergey Mihilovich/shutterstock.com)Ilustracija
Nacionalna asocijacija špediterskih društava i agenata P.U. "Transport i logistika" zatražila je od državne uprave, Uprave carina i Privredne komore Srbije da preispitaju odluku o preseljenju Carinske ispostave Skladišta u Dobanovcima na lokaciju Šimanovci.

Navode da je ovo već četvrti put da se neka Carinska ispostava seli na lokaciju koja nije na pravi način privedena nameni i koja nema odgovarajuću infrastrukturu za obim posla koji je do sada bio na starim lokacijama.

- Nakon Mladenovca, Bačke Palanke i Novog Sada, špediteri, vlasnici skladišta, proizvodne i trgovinske kompanije koje posluju na području CI Skladišta su dovedeni u situaciju da ne mogu normalno da nastave svoje poslovne aktivnosti - navodi se u zahtevu.

Dodaju i da ponovo nisu konsultovani svi učesnici u postupku i nisu prepoznati kao partneri, već se dovode pred svršen čin koji će im otežati poslovanje, znatno povećati troškove i time poskupeti njihovu uslugu i poremetiti organizacionu stukturu poslovanja.

- Utvrdili smo da objekat gde bi trebalo da se preseli CI Skladišta još nije kompletno završen niti opremljen i da mnoge kompanije neće moći da zakupe prostor za svoje poslovanje u njemu, nego će morati da rade i pripremaju dokumentaciju u svojim sadašnjim kancelarijama u Dobanovcima i da dokumenta nose na novu lokaciju. Taj način rada će višestruko da produžava vreme trajanja carinskih procedura, što posledično proizvodi nesaglediva kašnjenja i nepredvidljive troškove u dostavi pošiljaka primaocima. To je opet u direktnoj suprotnosti sa višegodišnjim nastojanjima za skraćivanje vremena trajanja carinskih procedura i pojeftinjenje troškova vezanih za iste, kao i proklamovane državne politike prihvatanja evropskih standarda i preporuka - ističe se.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.