Izvor: eKapija | Utorak, 08.09.2020.| 09:40
Izdvojite članak Odštampajte vest

Planinarski Savez Srbije organizuje Dan pešačenja 12. septembra

(Foto: eakkaluktemwanich/shutterstock.com)
U subotu, 12. septembra, Planinarski Savez Srbije organizuje najveću ovogodišnju planinarsku akciju Dan pešačenja, pod sloganom "Srbija hoda – za korak bliže zdravlju", a u akciji će i ove godine učestvovati PEK Gora.

Planinarsko ekološki klub Gora Kragujevac će ovogodišnju akciju realizovati na poseban način.

- Umesto masovnog okupljanja i zajedničkog polaska na stazu, našim članovima i građanima će biti ponuđene obeležene i uređene staze na Bešnjaji kojima mogu da pešače - navodi se na sajtu Gradske turističke organizacije Kragujevca.

Takođe, građanima je na raspolaganju i Gradska pešačka staza, kao i dobro poznata šetališta u Velikom parku i Šumaricama. Svima onima koji se opredele za Šumarice, preporučuju se poseta Botaničkoj bašti Kragujevac.

Vodiči i planinari kluba će 12. septembra od 9 do 18 sati boraviti kod doma u Bukorovcu i na određenim delovima staze na Bešnjaji samo kao osobe koje daju informacije i vrše nadzor i usmeravanje. Na ovaj način će u svemu poštovati pravila prevencije širanja zarazne bolesti.

- Dan pešačenja predstavlja poziv čitavoj javnosti u Srbiji da se toga dana pokrene i hoda. Planinari iz cele Srbije će tog dana pozivati i stare i mlade, porodice, tinejdžere, penzionere, zaposlene, školarce i studente da se toga dana priključe akciji i prepešače 100 metara ili celu predviđenu stazu. Toga dana će se pešačiti po ulicama, parkovima, prirodi, planinama Srbije… Toga dana Srbija hoda - navodi se na sajtu GTO Kragujevca.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.