Izvor: eKapija | Utorak, 08.09.2020.| 08:26
Izdvojite članak Odštampajte vest

Dina karticom moguće plaćanje u blizu 600 onlajn prodavnica u Srbiji

Ilustracija
Broj trgovaca koji prihvata plaćanje Dina karticom u svojim internet prodavnicama sve je veći, navela je Narodna banka Srbije na svom sjatu, dodajući da se domaća kartica trenutno prihvata u blizu 600 onlajn prodavnica u Srbiji.

- Značaj onlajn prodaje naročito dolazi do izražaja u izazovnim vremenima, kakav je period od početka pandemije virusa korona, kada je preporučljivo daljinski obavljati sve kupovine koje je moguće realizovati na taj način - podsećaju.

Dodaje se da u ovom trenutku praktično da ne postoji vrsta robe ili usluge koju nije moguće platiti Dina karticom preko interneta:

- Osim robe i usluga koji se tradicionalno plaćaju onlajn: knjiga, tehničke robe, obuće, odeće, avio-karata, ulaznica za različite događaje, igračaka i kozmetike, nacionalnom karticom sada je moguće platiti i komunalne usluge preko veb-prezentacije kompanije JKP Infostan tehnologije (www.infostan.rs). Takođe, mogu se plaćati usluge na sajtu domaćeg operatora mobilne telefonije Telekom Srbija a.d. (www.mts.telekom.rs) i obavljati kupovine preko veb-prodavnica dva najveća trgovinska maloprodajna lanca u zemlji (Delez i Merkator S). Podsećamo i da je Dina karticom moguće plaćati i na internet prezentacijama državnih agencija i institucija, poput Agencije za privredne registre i portala eUprava.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.