NavMenu

Odbornici odlučuju o likvidaciji Apoteke Bor

Izvor: RTV Bor Ponedeljak, 07.09.2020. 15:33
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: EM Karuna/shutterstock.com)Ilustracija
Članovi Gradskog veća usvojili su na poslednjoj sednici predlog Odluke o ukidanju Apoteke Bor. S obzirom na to da je njen osnivač nekadašnja opština, sada grad Bor, i da se dugovi od 640 miliona dinara, koji su pravljeni u prvih desetak godina rada, pali na teret gradskog budžeta, likvidacija ove ustanove je jedina opcija, jer više ne postoje uslovi da obavlja predviđenu delatnost, kažu u lokalnoj samoupravi.

Ukoliko ova odluka bude usvojena na sednici Skupštine grada Bora, poverioci će imati rok od 90 dana da prijave svoja potraživanja. Najbitnije je da se više neće gomilati kamata na dugove, koja sada iznosi oko 200 miliona dinara.


Takođe radni odnos će prestati svima koji su zaposleni u Apoteci i oni će biti upućeni na tržište rada, a lokalna samouprava u Boru više neće imati obavezu da im isplaćuje zaradu.

Konačnu odluku o ovom predlogu daće odbornici Skupštine grada na sednici čije se održavanje očekuje 11. septembra.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

Poljska grupacija Żabka planira da uđe na više tržišta Jugoistočne Evrope. Kompanija iz Poljske nedavno je registrovala internet domen za Srbiju, dok je istovremeno u Rumuniji akvizicijom preuzela kompaniju za distribuciju hrane. Pored akvizicije, registrovana je i posebna kompanija za razvoj maloprodajne mreže, saznaje portal Retail Serbia. Na upit ovog portala kako gledaju na srpsko tržište imajući u vidu da su nedavno kupili domen

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.