Izvor: Glas javnosti | Četvrtak, 13.01.2005.| 12:00
Izdvojite članak Odštampajte vest

Strani investitori na 8ha u Grockoj, na Dunavu, grade hotele, sportske terene i marinu

Opština Grocka dala je nedavno u zakup oko 8 ha zemlje dunavskog priobalja - stranom investitoru za izgradnju sportskih terena i hotela. Kako nije bilo drugih investitora, zakup je ostao na ceni od 7 EUR/m2. Investitori će platiti troškove dobijanje gradjevinskih dozvola, uredjenja gradjevinskog zemljišta i za ostale dozvole, a to sve predstavlja još oko 2 mil EUR, koji će popraviti budžet opštine.

Kompleks na obali Dunava, površine oko 8ha, sastavljen je od nekoliko parcela i dat je u zakup kiparskoj firmi, odnosno grupi firmi na 99 godina.To je grupa firmi iz Litvanije, Uzbekistana i još nekih zemalja, a njihov predstavnik je Djordje Farkaš. (Ranije je opština napravila sa firmom "Saga" idejni projekat za Aqualend, ali nije bilo zainteresovanih investitora)

Bilo je predvidjeno da investitori izgrade i hotel za stare, čiju bi gradnju finansirala Svetska banka, ali od toga se odustalo. Biće izgradnje hotela, sportskih terena, u tom planu je predvidjeno i sredjivanje i pravljenje marine za lake čamce i dizalice.

 

U ugovoru sa investitorom sva radna snaga biće isključivo sa teritorije Grocke, a to je oko 300 ljudi kojima je rešeno pitanje zaposlenja.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.