NavMenu

Trećina zaposlenih želi da radi od kuće i posle korone

Izvor: Tanjug Subota, 05.09.2020. 09:13
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Ivana Vuksa)Ilustracija
Trećina zaposlenih u IT firmama, marketinškim agencijama, malim i srednjim preduzećima želeli bi da nastave s radom van kancelarije i nakon pandemije korona virusa, otkrilo je novo istraživanje koje je sproveo Startit.

U anketi sprovedenoj preko Twittera, 18,5% ljudi su odgovorili da se osećaju usamljeno radeći od kuće jer - nedostaju im kolege.

Rezultati su potvrdili da zaposleni žele da sami izaberu lokacije za rad, a novi trend je da je 6,1% anketiranih spremno da se preseli iz velikih gradiva u unutrašnjost i na selu odakle će raditi na daljinu.

Novi rezultati pokazuju da 55,7% anketiranih želi da bira hoće li raditi u kancelariji ili od kuće.

Anketirani su iskustvo rada van kancelarije ocenili sa visokom ocenom 4,05, a tek svaki deveti ne želi da nastavi rad van kancelarije nakon pandemije.

Anketa je otkrila i da je i pre Covida-19 između 26% i 30% anketiranih bar jedan dan nedeljno u velikim gradovima radilo od kuće.

Računajući i manja mesta svih pet dana nedeljno od kuće pre covida radilo je 12,1% anketiranih, a zatim je taj broj u vreme pandemije povećan za sedam puta.

Više od polovine anketiranih odgovorilo je da je dobilo neophodnu motivaciju i podršku za rad, a da je dobilo opremu odgovorilo ih je 64,1%.

Rad na daljinu anketirani smatraju pre svega uštedom vremena koje provedu na putu do posla, a najveći procenat kao prednost navodi bolju koncentraciju i fokusiranost, kao i fleksibilnost.

Najveći problem s kojim su se suočili je usamljenost, a zatim to što osećaju da nemaju ograničeno radno vreme kad rade od kuće.

Utisak zaposlenih je da se količina posla koji moraju da obave od kuće nije mnogo promenila u odnosu na rad iz kancelarije - 82,3% smatra da rade slično ili isto danas, kao i pre pandemije.

U Startitovoj anketi bilo je 53% muškaraca, a 64% anketiranih živi i radi u Beogradu.

Najviše ankretiranih, 70%, između je 25 i 40 godina, dok ih u IT firmama radi 30%.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

05.06.2023.  |  Energija, Finansije

EPS uvozi struju gotovo besplatno - Zašto je u Evropi cena električne energije otišla u minus?

U nedelju u 10 sati 1 MW električne energije na našem tržištu u veleprodaji koštao je, verovali ili ne, svega 12 evrocenti. U nekim evropskim zemljama cene struje su čak otišle u negativnu zonu. Na primer, u Holandiji prošlog vikenda elektrodistribucija je plaćala domaćinstvima da potroše njenu struju. Oko 190.000 domaćinstva koja imaju fleksibilne ugovore o snabdevanju strujom, sa dinamičnim određivanjem cene, u nedelju između

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.