NavMenu

Ukrajinski privrednici zainteresovani za investiranje u CG - Samo u hotel u Baru biće uloženo oko 150 mil EUR

Izvor: eKapija Petak, 04.09.2020. 12:45
Komentari
Podeli
(Foto: isak55/shutterstock.com)
Kvalitetne političke relacije Crne Gore i Ukrajine potrebno je da prate intenzivniji ekonomski odnosi, ocenjeno je tokom onlajn sastanka predsednika Privredne komore Crne Gore Vlastimira Golubovića i Trgovinsko-industrijke komore Ukrajine Genadija Čižikova, održanog 3. septembra. Kako je zaključeno, privrednici iz Ukrajine zainteresovani su za saradnju sa crnogorskim kolegama, a ulaganje u turističku infrastrukturu prepoznato je kao oblast koja ima značajan potencijal. Tome svedoči i izgradnja luksuznog hotela u Baru, što je investicije ukrajinske kompanije Liko Soho Group.

Prostor za jačanje saradnje sagovornici prepoznaju naročito u turizmu, prehrambenoj industriji, logistici, trgovini.

Predsednik Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović je istakao značajan doprinos ukrajinskih gostiju rekordnim rezultatima koje je beležio crnogorski turizam poslednjih godina.

Otpravnica poslova u Ambasadi Ukrajine u Crnoj Gori Natalija Fijalka kazala je da saradnja u oblasti turizma ne treba da se ograniči samo na razmenu gostiju, već i da obuhvati ulaganje u razvoj turističke infrastrukture. S tim u vezi, pomenula je realizaciju izgradnje hotela sa pet zvezdica u Baru, iza čega stoji ukrajinski Liko Soho Group. Taj projekat, vredan 150 mil EUR, obezbediće otvaranje više od 1.000 novih radnih mesta, navela je ona.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

Poljska grupacija Żabka planira da uđe na više tržišta Jugoistočne Evrope. Kompanija iz Poljske nedavno je registrovala internet domen za Srbiju, dok je istovremeno u Rumuniji akvizicijom preuzela kompaniju za distribuciju hrane. Pored akvizicije, registrovana je i posebna kompanija za razvoj maloprodajne mreže, saznaje portal Retail Serbia. Na upit ovog portala kako gledaju na srpsko tržište imajući u vidu da su nedavno kupili domen

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.