Izvor: eKapija | Četvrtak, 03.09.2020.| 15:12
Izdvojite članak Odštampajte vest

Aktor rekonstruiše ulice u Beloj Palanci

Ilustracija (Foto: mariait/shutterstock.com)
Grčka firma Aktor rekonstruisaće više ulica u Beloj Palanci, na osnovu aneksa ugovora koji je lokalna samouprava potpisala sa ovom kompanijom, a radovi bi, prema rečima predsednika opštine Gorana Miljkovića trebalo da budu završeni za mesec dana.

Ova kompanija već je završila asfaltiranje puta Dračje-Moklište-Belanovac i puta Crvena Reka-Glogovac. Predsednik opštine Bela Palanka Goran Miljković je rekao da je Aktor ispoštovao do sada veći deo obaveza iz ugovora i da će septembra početi rekonstrukcija ulica u Beloj Palanci.

- Sa predstavnicima grčke firme Aktor održaćemo sastanak kako bi dogovorili dinamiku radova u vezi rekonstrukcije oštećenih ulica u naselju Murica u dužini od oko 3 kilometara i ulica Stojana Čupića i Nikole Tesle. Radovi bi trebalo da budu završeni za mesec dana. Nakon ovih radova Bela Palanka imaće sve uređene i asfaltirane ulice - rekao je Miljković, koji je najavio planove za naredni period u oblasti putne infrastrukture i rekonstrukcije vodovodnih i kanalizacionih mreža.

- Opština Bela Palanka uspeva da konkuriše sa projektima kod svih fondova jer ulaže dosta sredstava iz budžeta opštine za izradu projektno-tehničke dokumnetacije, koja je jedna od osnovnih uslova prilikom konkurisanja. Izradili smo projektno-tehničku dokumentaciju za asfaltiranje sokaka u Beloj Palanci i za asfaltranje neasfaltiranih seoskih puteva u selima: Moklište, Gornji Rinj, Sinjac, Vrandol i Donja Koritnica. Takođe završavamo izradu projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju vodovodne mreže u MZ Crvena Reka i planiramo njenu izradu za sela: Vitanovac, Sinjac i Moklište - kazao je Miljković, a navodi se na zvaničnoj Facebook strani opštine.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.