NavMenu

Mališani u Sremčici dobili novi vrtić - u objekat investirano više od 200 miliona dinara

Izvor: eKapija Četvrtak, 11.03.2010. 09:35
Komentari
Podeli

U beogradskom naselju Sremčica juče (10. mart 2010. godine) je svečano otvoren novi vrtić. Novoizgrađeni objekat ima površinu od 1.350 kvadratnih metara i u njega je upisano 226 dece. Objekat je izgrađen u nastavku postojećeg vrtića "Gorica 1" u koji je upisano 130 dece i koji je saniran i adaptiran u proleće 2009. godine. Investiciona vrednost radova i opreme iznosi preko 200.000.000 dinara, navodi "Beoinfo".

Gradonačelnik Dragan Đilas je vrtić obišao u društvu klovna, koji je zabavljao mališane različitim igrama.

– Opština Čukarica, posle višedecenijske pauze, dobija drugi vrtić u svega nekoliko meseci. U Beogradu će tokom naredna dva meseca biti otvoreno još nekoliko objekata, od kojih neke gradi Beograd, a neke opštine, poput Rakovice i Palilule. Najvažnije je što ćemo održati obećanje i do kraja aprila ukinuti liste čekanja za decu čija oba roditelja rade. Grad će i dalje velikim sredstvima subvencionsati cenu u vrtićima koja je ekonomska i u našim obdaništima iznosi nešto preko 13.000 dinara, dok je u privatnim oko 20.000 dinara, a na to idu i svi popusti za one kategorije koje tretiramo kao socijalno ugrožene ili sa malim sredstvima. Za subvencionisanje u obdaništima grad Beograd godišnje izdvaja preko 50 mil EUR, što su velika sredstva i zato ćemo se truditi da to obezbedimo onima kojima je to zaista potrebno a ne onima koji mogu da plate i tu, umanjenu cenu od 65% naše ekonomske cene – rekao je gradonačelnik Đilas, najavivši kao sledeći korak izgradnju obdaništa na Banjici, Bežanijskoj kosi i u drugim delovima grada gde inače ima mesta za upis, ali gde su roditelji zbog velikih udaljenosti prinuđeni da dugo putuju kako bi decu ostavili u vrtiću.

Ljiljana Jovčić, gradska sekretarka za dečju zaštitu, rekla je da je izgradnjom ovog objekta Sremčica smanjila listu čekanja za 226 dece.

– Veliki broj sugrađana iz Sremčice koji je vozio decu u Železnik sada može da ih dovodi u ovaj vrtić. Trenutno se na nivou grada na listama čekanja nalazi manje od 2.000 dece, gde su oba roditelja zaposlena, a već od aprila neće biti nijednog deteta iz te kategorije na listi. Strategija daljeg razvoja vrtića biće po demografskom principu, to jest tamo gde se grade stanovi i gde ima mnogo mladih bračnih parova, biće i vrtića. Novi objekat u Sremčici završen je u roku od šest meseci, a u tom roku je i obnovljen stari deo objekta. Na opštini Čukarica ostalo je oko 500 dece koja će biti na listi, a pribavljanjem još jednog objekta i taj problem biće rešen – rekla je Ljiljana Jovčić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.