Izvor: Russia Beyond | Sreda, 02.09.2020.| 17:56
Izdvojite članak Odštampajte vest

Planum rekonstruiše pistu u najsevernijem gradu Rusije

Ilustracija (Foto: Jaromir Chalabala/shutterstock.com)
Srpska kompanija Planum počela je rekonstrukciju poletno-sletne piste na aerodromu u gradu Pevek na poluostrvu Čukotka, najsevernijem gradu u Ruskoj Federaciji, napisao je na svom nalogu na društvenoj mreži instagram gubernator ovog regiona Roman Kopin, preneli su ruski mediji.

Kako je ranije pisano, početak radova na rekonstrukciji poletno-sletne piste planiran za prvi maj, bio je odložen zbog pandemije novog virusa korona.

- Prvog jula počela je rekonstrukcija piste aerodroma u Peveku. Izvođač radova je srpska firma Planum koja je počela da dovozi materijal i ljudstvo. Prema Peveku će od danas leteti avioprevoznici Čukotavia i Jakutija, red letenja ostaje isti - kaže se u saopštenju.

Kako je navedeno, planirano je da radovi na rekonstrukcij piste budu završeni za dve sezone.

Rekonstrukcija aerodroma pre svega omogućiće da se reši pitanje transportne logistike, jer zbog neuređenih aerodroma u nekim područjima u regionu dostava hrane i robe osetno je otežana.

Predsednik Rusije Vladimir Putin ranije je naložio da se reši pitanje transportne dostupnosti i poveća razvoj male avijacije, uključujući aerodrome na ruskom Dalekom istoku. Na inicijativu šefa države u program Razvoj transportnog sistema unet je odeljak o ubrzanom razvoju Dalekog istoka koji podrazumeva rekonstrukciju aerodroma.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.