Izvor: eKapija | Utorak, 01.09.2020.| 15:09
Izdvojite članak Odštampajte vest

Otvoren nov objekat OŠ Jovan Popović u Sremskoj Mitrovici - 4.100 m2 za 1.200 učenika

(Foto: Pokrajinska vlada)
Novi objekat Osnovne škole Jovan Popović u Sremskoj Mitrovici, za čiju izgradnju i opremanje je Pokrajinska vlada, uz podršku lokalne samouprave, izdvojila 382 miliona dinara, otvorena je danas.

Novi objekat površine oko 4.100 m2, sa kapacitetom za 1.200 učenika, zamenio je školu koja je izgrađena šezdesetih godina i koja je bila u veoma lošem stanju.

- Školsku godinu đaci Osnovne škole Jovan Popović počinju u novim klupama u novoj školi. Za manje od dve godine izgradili smo novi objekat i potpuno ga opremili čime su od danas stvoreni uslovi za savremeniji sistem školovanja -rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nakon otvaranja škole, navedeno je na sajtu Vlade Vojvodine.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević istakao je da je škola veoma dobro opremljena i da su nabavkom moderne opreme stvoreni uslovi za izvođenje savremene nastave.

- Tokom leta su izvođeni radovi na čak 192 škole u Srbiji, a ova škola je jedna od njih. Stvaramo najbolje uslove za učenje i odrastanje dece, unosimo novine u nastavni program, osavremenjujemo nastavu i taj trend moramo nastaviti - izjavio je ministar Šarčević.

Savremena nastava (Foto: Pokrajinska vlada)

Zamenica gradonačelnika Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović rekla je da je otvaranjem ove škole ostvaren san svih građana Sremske Mitrovice.

Ocenjujući da je ova škola jedan od najsavremenijih objekata tog tipa u Srbiji, direktor OŠ Jovan Popović Slobodan Stojilković rekao je da nova zgrada donosi bolje sutra za sve đake, nastavno i drugo osoblje, jer će im, kako je naveo, omogućiti lakši rad, kvalitetnije uslove za školovanje i savladavanje gradiva.

Otvaranju škole prisustvovali su i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice Mihalj Njilaš i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.