NavMenu

Ex-Yu gigant seli proizvodnju u BiH - Iskra Mehanizmi grade objekat u Gradišci

Izvor: biznisinfo.ba Utorak, 01.09.2020. 11:20
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/Makic Slobodan)
Slovenčka firma Iskra Mehanizmi iz Lipnice, naslednik bivšeg jugoslovenskog giganta Iskra, uskoro će svoju proizvodnju preseliti u Čatrnju, nedaleko od novog carinskog terminala i mosta u Gradišci.

Njihova fabrika u Gradišci osnovana je 2004, nosi naziv Mehanizmi B, i posluje pod pokroviteljstvom matične firme Iskra Mehanizmi.

U preduzeću navode da od budućih investicija izdvajaju najvažniju, a to je novi objekat u Čatrnji.

Površina zemljišta je 14.000 metara kvadratnih, a planirani objekat je 4.500 metara kvadratnih, dok je planirana investicija oko 3,6 mil KM (1,8 mil EUR).

– Nova lokacija je odabrana zato što je u neposrednoj blizini novi carinski terminal, koji će, po izgradnji mosta prema Hrvatskoj, postati najfrekventniji kargo terminal u našoj zemlji – navode u firmi Mehanizmi B.

Mehanizmi B u Gradišci sklapaju male kućne aparate i depilatore za Siemens, Philips i BOSCH, javio je portal Moja Gradiška.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Finansije

Feka Automotive gradi energetski efikasan proizvodni objekat - EBRD odobrila 15 mil EUR

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržava ovu investiciju odobravanjem kredita od 15 mil EUR kompaniji Feka Automotive (Feka), proizvođaču automobilske rasvete iz Srbije. Feka, koja ima ugovore o snabdevanju sa vodećim međunarodnim proizvođačima automobila kao što su Tojota, Folksvagen i Stelantis, koristiće sredstva da poboljša svoju ukupnu efikasnost i poveća dostupnost pouzdanih uređaja za osvetljenje

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.