NavMenu

Agencija za energetiku dala saglasnost na plan razvoja sistema Yugorosgaz-Transport - Predviđena gradnja gasovoda na jugu Srbije

Izvor: eKapija Nedelja, 30.08.2020. 21:56
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: nostal6ie/shutterstock.com)Ilustracija
Savet Agencije za energetiku Srbije je na sednici održanoj 20. avgusta 2020. godine doneo odluku o davanju saglasnosti na Plan razvoja transportnog sistema Yugorosgaz –Transport d.o.o. za period 2020-2029. godina.

Kako navodi Agencija, ovim planom je predviđena izgradnja gasovoda koji će omogućiti intenzivniju gasifikaciju juga Srbije, posebno u Vranju, Vladičinom Hanu i Surdulici.

- Predviđeno je i povezivanje transportnog sistema sa gasovodom Niš-Dimitrovgrad, čija se izgradnja očekuje, čime će se povećati sigurnost snabdevanja potrošača u celoj Srbiji - navodi se.

Operator transportnog sistema Yugorosgaz–Transport je početkom marta 2020. godine dostavio Agenciji za energetiku Republike Srbije predlog Plana razvoja transportnog sistema za period 2020-2029. godina.

Agencija je organizovala javne konsultacije i pozvala sve zainteresovane strane da dostave primedbe, predloge i sugestije, navodi se na sajtu Agencije.

Po završetku javne konsultacije, operator transportnog sistema Yugorosgaz–Transport je dostavio novi predlog Plana u kojem su uvaženi prispeli komentari i izvršene korekcije i dopune podataka koje ja zahtevala Agencija.

Podsetimo, Yugorosgaz-Transport doo, čiji je osnivač Yugorosgaz ad, osnovan je u Nišu 2012. godine. Osnovna delatnost društva je cevovodni transport.

Yugorosgaz-transport doo je 2013. potpisao ugovor sa Vladom Srbije kojim je ovom preduzeću poverena delatnost transporta i upravljanja sistemom za prirodni gas na trasi magistralnog gasovoda MG-9 i MG-11.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.