Izvor: Blic | Utorak, 09.03.2010.| 09:47
Izdvojite članak Odštampajte vest

Teretne platforme u podzemnom prolazu u Nišu - posao poveren preduzeću "Elevator"

(Foto: b)

Na ulaze u podzemni prolaz u centru Niša konačno će biti postavljene teretne platforme što bi trebalo da ublaži višemesečni problem koji pešaci imaju prilikom prelaska Voždove ulice, od kada je u oktobru prošle godine ukinut pešački prelaz. Najveće teškoće oko prelaska ulice imaju invalidi, stariji sugrađani i majke sa dečjim kolicima jer postojeće pokretne stepenice u podzemnom prolazu ne rade već godinama, a teretne platforme nisu postojale.

Tender za nabavku platformi raspisan je još u novembru 2009. godine, ali je okončan tek krajem prošle sedmice, nakon što je Komisija za zaštitu prava Uprave za javne nabavke odbila žalbu jednog od učesnika tendera i potvrdila da je javna nabavka bila ispravna. Na tenderu je pobedila firma "Elevator" iz Niša, koja je ponudila da nabavi i ugradi dve platforme italijanskog proizvođača "Sites" za 2,78 miliona dinara. Jedna teretna platforma će se nalaziti na ulazu u podzemni prolaz iz Obrenovićeve ulice, a druga na ulazu na Trgu kralja Milana.

- Platforme su dimenzija 750 puta 900 milimetara i kretaće se brzinom od pet metara u minuti. Moći će da ih koriste prvenstveno osobe sa invaliditetom, ali i majke sa kolicima, stariji, slabije pokretni ljudi. Rok za ugradnju platformi je 35 radnih dana - kaže portparol Direkcije za izgradnju Niša Dragan Videnović.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.