NavMenu

LG kreirao masku za lice koja prečišćava vazduh

Izvor: Nezavisne novine Subota, 29.08.2020. 09:15
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/Tumisu)
Poslednjih mesci zbog pandemije virusa korona maske za lice su veoma tražene, u nekim zemljama su i obavezne, a LG je odlučio da je najpametnije što možete učiniti da stavite elektronski prečišćivač vazduha na lice kako biste prečistili vazduh koji udišete pre nego što dođe do pluća.

PuriCare Wearable prečišćivač vazduha ima par ventilatora sa tri brzine i par filtera koji podsjećaju na HEPA filtere sličnih onima koje se nalaze u LG kućnim prečišćivačima vazduha, prenosi pcpress.rs.

Jednostavno dišite normalno, a unutar ugrađenog "respiratornog senzora" detektovaće se koliko brzo dišete, kao i jačina disanja, kako biste mogli da podesite brzinu ventilatora.

Iz kompanije LG kažu da očekuju da će ljudi ovaj gadžet nositi satima, a baterija od 820 mAh može da radi do osam sati uz samo jedno punjenje. Različiti sistemi iznutra su dizajnirani da obezbede da disanje ostane "bez napora" uprkos nošenju ovog gadžeta na licu.

Kada se ne koristi, maska sadrži kućište za odlaganje koje ima ultraljubičaste LED lampice koje će dezinfikovati površinu dok se puni. Takođe će se povezati sa vašim pametnim telefonom, i reći vam kada filtere treba zameniti, a LG kaže da je svaka komponenta zamenjiva i može da se reciklira.

Za sada cena maske nije poznata.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Energija, IT, Telekomunikacije

EPS pustio u rad mobilnu aplikaciju "Uvid u račun"

Elektroprivreda Srbije (EPS) pustila je u rad mobilnu aplikaciju "EPS Uvid u račun". Putem aplikacije, domaćinstva i mali kupci imaju mogućnost da na mobilnom telefonu, na veoma jednostavan način prate potrošnju električne energije, plate račune, provere mesečne zaduženja i uplate tri godine unazad, kao i da dobiju obaveštenja i ulože prigovor., saopštio je EPS. Mobilna aplikacija "EPS Uvid u račun" dostupna je korisnicima na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.