NavMenu

Za park ispred hrama Svetog Save 7,5 mil EUR (FOTO)

Izvor: B92/eKapija Sreda, 26.08.2020. 14:06
Komentari
Podeli
(Foto: Grad Beograd)
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će ispred Hrama Svetog Save biti napravljen "predivan park" i da će ukupno da košta 7,5 mil EUR.

- Biće velelepan park ispred, koji će mnogo da košta, pravu šumu ćemo da napravimo, predivan park. Prva faza će da košta 1,5 miliona, ukupno će da košta 7,5 mil EUR - rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Beogradu, prenosi B92.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je ranije da će ove godine biti potpuno rekonstruisan park ispred Hrama Svetog Save.

Novi park će, kako je naveo Vesić početkom 2020, imati mnogo više zelenila, skoro stotinu novih stabala, parternu fontanu, nove granitne ploče.

Uređenje ovog parka finansiraće Republika Srbija i Grad Beograd, a u čitav proces uključena je Srpska pravoslavna crkva.

Autori ovog rešenja su Branislav Mitrović i Dejan Miljković.


Fotogalerija
Park kod Hrama Svetog Save
Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Građevina

Cveta visokogradnja u Kraljevu - Sve interesantnija i Ribnica

Poslednjih godina gradi se veliki broj zgrada u prvoj gradskoj zoni u Kraljevu. Na nekoliko lokacija u užem i širem gradskom jezgru niču višeporodični stambeni objekti. - Trenutno je u izgradnji devet zgrada u užoj gradskoj zoni, a one su u različitim fazama izgradnje - kaže Zvonko Kovačević rukovodilac Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti. U toku su i završni radovi na dve zgrade u Zelenoj gori, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.