NavMenu

Dunavcoop planira izgradnju dve hale i betonjerke u Subotici

Izvor: eKapija Utorak, 25.08.2020. 11:07
Komentari
Podeli
(Foto: Print screen / Urbanistički projekat / Kubarch)
Dunavcoop doo iz Subotice planira izgranju dve hale, odnosno magacina u K.O. Novi grad, za šta je pripremljen i urbanistički projekat, za koji je bio zadužen Kubarch doo iz istog grada, koji je uradio i idejno rešenje.

U okviru predmetne parcele planirani objekti su predviđeni da se grade u tri faze (A, B i C). Površina predmetnog stambenog kompleksa/parcele je ukupno 9.964 m2

Na predmetnoj parceli nalaze se dva postojeća objekta koja su planirana za rušenje u ukupnoj površini od 473 m2. Nakon rušenja objekata planirana je izgradnja prema važećem Planu generalne regulacije, na osnovu koje je moguća izgradnja objekata u funkciji proizvodnje i privrede.

Na predmetnoj parceli u toku je izgradnja prve odnosno A faze.

Planirana hala 2, odnosno faza B, gradi se u manjim gabaritima i dodaje mogućnost izgradnje hladnjače umesto hale. U zadnjem delu kompleksa planirana je izgradnja betonjerke kapaciteta do 25 tona na 1h. Objekti su prizemni.

Hale 1 je zatvoreno skladište, površine 2.248,74 m2 (neto površina svih etaža 2.406,08 m2), a hala 2 zatvoreno skladište ili hladjača površine 2.180,00 m2 (neto površina svih etaža 2.255,00 m2), dok betonjerka predstavlja rezervoare i silose za cement i druge suve agregate kategorije površine 560,00 m2.

Svi objektia su spratnosti P (prizemlje) i u oba objekta hala u prednjem delu na visini od 3 m u prva dva polja je planirana i izgradnja galerije u površini od cca 200,00m2 u hali 1 odnosno 75,00 m2 u hali 2.

Hala 2 se sastoji od 4 odvojenih magacina i to: magacin sitnih delova, koji se sastoji od portirnice, sanitarnih čvorova, prostora za odmor radnika i više manjih magacina koji su raspoređeni na prizemlju i na galeriji u površini
cca 2x75,00m2 - četiri magacina/hladnjače površine cca 600 m2.

Planirana fabrika betona – betonjerka je manjih gabarita je mobilna fabrika betona koja može biti smeštena i u unutrašnjosti industrijskih hala. Osnovna karakteristika je laka za upotreba, održavanje, montaža/demontaža. Njena velika prednost je mobilnost. Jednostavno se može prenositi sa jednog mesta na drugo uz visoku stabilnost i pouzdanost u radu. Planirana betonjerka je predviđena kao ispomoć, odnsno dopunjavanje kapaciteta postojećim betonjerkama investitora kada se javi potreba za većim snabdevanjem betonom aktivnih gadilišta.

Predmetna parcela ima direktan pristup na Ulicu Magnetna polja sa koje je omogućen saobraćajni pristup kao i povez na javnu mrežu i vodove komunalne infrastrukture.

Između planiranih objekata kao i u zadnjem delu kompleksa planira se uređenje i izgradnja saobraćajnice i manipulativnih platoa sa prostorom za parkiranje. Na prostoru iza hala prema susednim parcelama kao i na prostoru između regulacione i građevinske linije planirano je podizanje zelenih zasada.

Parkiranje vozila je rešeno izgradnjom ukupno 25 PM u okviru manipulativnih prostora u kompleksa koje će zadovoljiti potrebu za parkiranjem korisnika obe hale.

A. K.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.