NavMenu

Priboj dobija zatvorene bazene sa tribinama na 2.000 m2 - Novi kompleks grejaće solarni kolektori

Izvor: eKapija Subota, 22.08.2020. 10:13
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Twin Design/shutterstock.com)Ilustracija
U Priboju će se graditi zatvoreni bazeni u okviru školskog kompleksa OŠ Vuk Karadžić. Kako je za eKapiju rekao Veljko Bojović iz Javnog preduzeća za uređenje građevinskog zemljišta i razvoj Priboja, kompleks bazena biće toplom vezom povezan sa školom, ali će biti otvoren i za ostale posetioce u periodima kada ne radi škola.

- Urbanističkim projektom predviđena je gradnja dva bazena, većeg, poluolimpijskog dimenzija 25x12,5m i manjeg površine 8x12,5m. Na plivačkom bazenu će biti moguće održavati i takmičenja, te je predviđena gradnja i tribina i ostalih sadržaja - kaže Bojović.

Kako dodaje, očekuje da do jeseni bude završena dokumentacija.

- Nakon javne prezentacije urbanističkog projekta očekujemo izdavanje građevinske dozvole i nadamo se da će sva potrebna dokumentacija biti završena do jeseni - ističe Bojović.

Fasada (Foto: Urbanistički projekat/ Ensol doo)Fasada

Šta predviđa urbanistički projekat

Urbanisitčki projekat izradilo je beogradsko preduzeće Ensol. Ukupni obuhvat urbanističkog projekta čini katastarska parcela na površini od oko 1,90ha dok je predmet razrade površine oko 1,33 ha (ostatak su javne saobraćajnice 0,57ha). Površina novoprojektovanog bazenskog kompleksa je 2029,53 m2, spratnosti Po+P+1.

Bazen za plivače dimezija 25mx12,5m i bazen za neplivače dimenzija 8mx12,5m, sa plažom je osnovni sadržaj i najveća površina objekta. Kako dimenzije bazena za plivače omogućuju održavanje takmičenja, početna visina bazenskog prostora je minimun 7m.

U okviru ovog bloka su smeštene grupne garderobe koje su povezane sa stepenišnom vertikalom i toplom vezom sa školom Vuk Karadžić. Uz ove garderobe je smešten sanitarni čvor i tuš za osobe sa posebnim potrebama. Ovi sadržaji su direktno povezani sa garderobom sa lokerima iz koje se preko dezobarijera, koje su odvojene za muški i ženski pol direktno ulazi u prostor bazena. Odvojeni ulazi su povezani sa tuševima i sanitarnim blokom.

(Foto: Urbanistički projekat/ Ensol doo)

Prostor kabina za presvlačenje je povezan sa ulaznim holom iz Limske ulice i omogućuje korišćenje bazena u periodima kada ne radi škola. Sa ovim ulazom su preko dezo-barijere povezane prostorija za instruktore i ambulanta.

Sadržaji vezani za publiku su smešteni na prvoj etaži. Stepenišna vertikala iz ulaznog hola vodi do hola za publiku. U holu je smešten klub sa magacinskim prostorom. Prostor za publiku je naspram bazena za plivače. Tribine imaju 180 mesta za sedenje. Iza tribina je prostor za novinare. Tribine imaju dva ulaza za publiku. Prostor za gledaoce je fizički odvojen od hola i pratećih sadržaja.

Ispod tribina na ugaonoj poziciji prema holu je smeštena garderoba. U produžetku su: prostorija za zaposlene, sanitarni čvorovi za publiku i zaposlene. Stepenišna vertikala koja je povezana sa toplom vezom prema školi Vuk Karadžić je povezana sa prostorom za publiku na prvom spratu i sa grupnim garderobama u prizemlju. U podrumskoj etaži je smeštena bazenska tehnika i sve potrebne tehničke prostorije.

Grejanje solarnom energijom

Predviđena je instalacija horizontalnih solarnih kolektora PFMW jedinične površine 2,55 m2 na krov objekta nagiba 6°. Ukupna planirana površina kolektora je 153 m2. Toplotna energija solarnog sistema se cevovodom distribuira do solarnih kombinovanih akomulatora toplote Pro-Clean koji su smešteni u tehničkoj prostoriji objekta – pored bazenske tehnike. Toplotna energija se akumulira u Pro-Clean,odakle se preko izmenjivnjča deo energije predaje za grejanje bazena, a drugi deo energije za zagrevanje sanitarne vode bazena i škole

Ivana Milovanović
Komentari
Vaš komentar

Top priče

12.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Hoće li Fabrika hartije Milana Vape postati novi dom Muzeja Nikole Tesle

Muzej Nikole Tesle biće ubuduće "na jednom od poteza Beograda na vodi, ka Sajmu" najnoviji je plan države za novu lokaciju ove ustanove kulture, a koji je obznanila ministarka kulture Maja Gojković navodeći da se trenutno za to radi projektni zadatak. Resorna ministarka ipak nije precizirala o kojoj tačno lokaciji na tom potezu država razmišlja, ali nekoliko poznatih u jednačini o budućem domu Muzeja Nikole Tesle moglo bi da pomogne u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.