Izvor: eKapija | Petak, 21.08.2020.| 14:17
Izdvojite članak Odštampajte vest

Međunarodni festival turističkog i ekološkog filma SILAFEST 2020 ove godine onlajn

Ilustracija (Foto: everything possible/shutterstock.com)
Zbog pandemije koronavirusa i drugačijih pravila i mera za sprečavanje širenja zaraze međunarodni festival turističkog i ekološkog filma SILAFEST ove godine biće održan onlajn.

Od 196 pristiglih filmova selekciona komisija je odlučila da žiriju i festivalskoj publici prikaže 54 najboljih ostvarenja koje će zainteresovani iz celog sveta moći da vide na linku: https://www.youtube.com/channel/UCcQuENNhwBhzG6hm0eCiYZw

I dodela festivalskih nagrada koja se tradicionalno održava u amfitetaru Gradskog parka u Velikom Gradištu, biće održana onlajn.

Ovogodišnji članovi žirija bili su Andreas Mescuh producent iz Graca, Vladimir Racković kompozitor filmske i pozorišne muzike, Vladimir Pavković profesor na Visokoj strukovnoj školi turističkih studija u Beogradu, a predsednik žirija bio je Julian McDonalds iz Londona, prošlogodišnji dobitnik GRAND PRIX Silafesta.

SILAFEST je deo lanca filmskih festivala CIFFT koji pod patronatom Svetske turističke organizacije – UNWTO. CIFFT okuplja najbolje festivale ove vrste filmova u svetu koji se održavaju u Njujorku, Los Anđelesu, Varšavi, Berlinu, Kanu, Portu, Beču, Istanbulu...

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.