Izvor: eKapija | Petak, 21.08.2020.| 11:23
Izdvojite članak Odštampajte vest

Pošta dobila pet malih dostavnih vozila na električni pogon

(Foto: Print screen / Pošta / A.D.)
Pet malih dostavnih vozila na električni pogon od danas postaju sastavni deo poštanske flote. Njima će se obavljati dostava poštanskih pošiljaka u najužim gradskim jezgrima Beograda, Niša i Novog Sada.

Zbog svojih dimenzija posebno pogoduju vožnji i zaustavljanju u užim gradskim zonama, uskim ulicama i malim prostorima za parkiranje. Vozila će biti korišćena za specijalizovanu dostavu post-ekspres pošiljaka, paketa, EMS pošiljaka, keš-ekspresa, telegrama i uputnica, navedeno je na sajtu Pošte.

- Ovo je samo jedna u nizu inovativnih aktivnosti kojima obeležavamo 180 godišnjicu Pošte Srbije i ponosni smo što među prvima uvodimo ekološka rešenja i standarde. Osavremenjavanjem i razvojem poštanske mreže i uvođenjem novih tipova tehnoloških vozila, najveća i najrasprostranjenija nacionalna distributivna mreža, jača i u "zelenim" rešenjima. Istovremeno, podiže se dostupnost i kvalitet poštanskog servisa u užim gradskim zonama. Ne zaboravljamo ni ruralna područja za čije nepristupačne terene očekujemo isporuku prvih poštanskih kvadova krajem sledećeg meseca - istakla je Mira Petrović, v. d. direktora Pošte Srbije.

Nabavkom prvih pet elektromobila, Pošta Srbije nastavlja sa inovacijama svih faza tehnološkog procesa i infrastrukture, a započinje i širu društvenu kampanju za smanjenje emisije štetnih gasova, dodaje se.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.