NavMenu

Počinje realizacija regionlane deponije u Kikindi - 2.5 mil EUR

Izvor: Pregled Utorak, 08.11.2005. 15:24
Komentari
Podeli

Stavljanjem potpisa na Ugovor o sufinansiranju, koji su parafirali Ministar na nauku, tehnologiju i zaštitu životne sredine Aleksandar Popović, predsednik opštine Kikinda dr. Branislav Blažić i direktor Uprave za zaštitu životne sredine Miroslav Nikčević počela je realizacija projekta regionalne deponije.

Projekat je vredan 2,5 mil. EUR, a Republika će učestvovati u njemu sa 20 mil. dinara.

Regionalna deponija je predviđena da zadovolji potrebe oko 198.000 stanovnika opština Kikinda, Bečej, Nova Crnja, Ada, Čoka i Žitište. Biće građena u 4 etape i trebalo bi da zadovolji sve ekološke standarde EU, a biće obezbeđena i reciklaža.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Brojni auto-servisi ne rade više punjenje klima - Da li će građani imati gde da pripreme kola za leto i koliko će to da košta?

Građanima Srbije ovog leta biće teže da servisiraju klima uređaje u svojim automobilima. Razlog za to je što veliki broj auto-servisa obustavlja pružanje ove usluge, jer nemaju sertifikat na osnovu koga bi mogli nabavljati freon i proći inspekcijsku kontrolu. Naime, Ministarstvo zaštite životne sredine je još 2016. godine donelo uredbu da pravna lica i preduzetnici koji klimatizuju motorna vozila moraju imati Sertifikat B. Taj

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.