Izvor: Dnevnik | Sreda, 19.08.2020.| 10:30
Izdvojite članak Odštampajte vest

Odabrani projektanti za rekonstrukcije ulica u Sremskim Karlovcima

Ilustracija (Foto: Val Thoermer/shutterstock.com)
Opštinska uprava u Sremskim Karlovcima dodelila je izradu projektno-tehničke dokumentacije (PTD) za planiranu rekonstrukciju dveju od tri ulice i izgradnju priključka na državni put u Kišovoj bari, na konkursu koji je bio raspisan 2. jula.

U planu su bile rekonstrukcije ulica Karlovačkih đaka, Preradovićeve i Karađorđeve i gradnja saobraćajnice od raskrsnice s Preradovićevom i Ilije Okrugića, do nekadašnjeg magistralnog puta.

Projekat za rekonstrukciju Ulice karlovačkih đaka s propratnom komunalnom infrastrukturom, po odluci o dodeli ugovora, radiće grupa ponuđača koju čine AG UNS Arhitektonsko-građevinski institut iz Novog Sada i Koto iz Beograda.

Izrada projektne dokumentacije za rekonstrukciju Karađorđeve ulice poverena je istim preduzećima – AG UNS Arhitektonsko-građevinski institut i Koto, dok će se za izradu PTD -a za gradnju priključka Preradovićeve na državni put II a reda broj 100, tim dvema firmama priključiti i novosadski Via inženjering.

Za projektovanje rekonstrukcije Preradovićeve ulice s propratnom infrastrukturom projektant nije odabran. Za taj posao takođe su se prijavili AG UNS Arhitektonsko-građevinski institut iz Novog Sada i Koto iz Beograda, ali su ponudili blizu milion dinara višu cenu izrade: umesto 2,5 miliona dinara, njihova ponuda je bila 3,4 miliona. Pošto je kriterijum za izbor bila najniža ponuđena cena, njihova ponuda je odbijena.

Za pomenuta četiri projekta lokalna samouprava je izdvojila 10,6 miliona dinara. U slučaju triju pomenutih ulica predviđena je rekonstrukcija njihovih određenih deonica, dok je novina izgradnja novog priključka na državni put, koji će se protezati od raskrsnice s Ulicom Ilije Okrugića do izlaska na taj put.

Budući priključak od velikog je značaja zato što se taj deo Karlovaca postepeno pretvara u poslovnu zonu. Uskoro se na tom prostoru očekuje gradnja prodajnog objekta kompanije Univereksport, a potom i poslovnog kompleksa lokalnog preduzeća Javor.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.