NavMenu

Pet tajni koje stjuardese ne dele s putnicima

Izvor: Klix Utorak, 18.08.2020. 14:20
Komentari
Podeli

(Foto: Pressmaster/shutterstock.com)
Posao stjuardese nije nimalo lagan jer se susreću s različitim poteškoćama i situacijama od kojih su mnoge neugodne, od jet-laga do kontrolisanja problematičnih putnika. One takođe znaju neke činjenice koje ne otkrivaju putnicima, a koje bi oni trebalo znati.

Voda

Potrebno je biti oprezan pri konzumiranju vode, jer ona koja se ne sipa iz flaše možda nije najbolja za konzumiranja. Nema garancije da je voda koja je potiče iz zatvorene flaše dovoljno kvalitetna za piće.

Sedišta

Korisno je uvijek nositi sredstvo za dezinfekciju ruku i koristiti ga pre i posle jela. Razlog su prljavi stolići i sedišta koji su neki od najprljavijih delova aviona.

Sjenila na prozorima

Na svim letovima vredi pravilo podizanja sjenila prilikom poletanja i sletanja, a razlog za to je što stjuardese prate okolinu aviona kako bi u slučaju opasnosti znale koja vrata trebaju otvoriti za evakuaciju.


Konzumiranje alkohola

Prekomerno konzumiranje alkohola značajno utiče na ljudski mozak pa stjuardese moraju voditi računa o tome koliko putnici piju, tako da je količina ograničena.

Plate

Plate stjuardesa nisu posebno visoke, plaćene su uglavnom za vreme provedeno u avionu, ali ne i za dodatno vreme koje sprovode na pripremanju putnika, kao i za iskrcavanje.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Telekom Srbija grupa i zvanično na nemačkom tržištu - MTEL Nemačka otvorila vrata svojih poslovnica

Telekom Srbija grupa nastavlja sa širenjem poslovanja u Evropi. Na svečanosti organizovanoj povodom otvaranja poslovnica u Menhengladbahu i Dizeldorfu, generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić i generalni direktor MTEL Nemačka, Stefan Božić, presecanjem vrpce simbolično su otvorili novo prodajno mesto kompanije MTEL Nemačka i na taj način označili još jedan značajan korak u širenju poslovanja ove kompanije na velikim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.