NavMenu

Vagoni domaće proizvodnje na prugama širom Evrope - Subotička kompanija Tatravagonka Bratstvo širi poslovanje i broj zaposlenih (FOTO)

Izvor: eKapija Ponedeljak, 17.08.2020. 14:30
Komentari
Podeli
(Foto: Tatravagonka Bratstvo DOO)
Kompanija Tatravagonka Bratstvo se već 130 godina bavi rekonstrukcijom, remontom i proizvodnjom delova za vagone, a u avgustu je započela proizvodnju novog tipa vagona-cisterne. Sve komponente će se proizvoditi u Subotici i kompletno novi vagoni će izlaziti iz fabrike.

- Kapacitet proizvodnje u našoj fabrici je oko 20 vagona mesečno. U toku je i gradnja nove hale na 3.600 m2, koja će početi sa radom od januara 2021. godine i u kojoj će se takođe proizvoditi novi vagoni tipa Zacns, zapremine 98 m3, te očekujemo da od 2021. uvostručimo proizvodnju - kaže za eKapiju direktor kompanije Vladimir Sedlak.

Klijenti Tatravagonke mahom su iz zapadne Evrope.

- Za sada imamo potpisane ugovore sa klijentima do kraja 2021. Klijenti su najviše iz zapadne Evrope, ali naša kompanija je spremna i da isporučuje za domaće tržište - ističe Sedlak.

Ovogodišnja investicija u izgradnju nove hale, ali i rekonstrukciju postojećih i modernizaciju opreme je oko 5 mil EUR. Uz širenje proizvodnje, kompanija povećava i broj radnika, te je u planu da bude zaposleno još 70-80 ljudi.

Pandemija je, kako ističe naš sagovornik, usporila planove, ali nije zaustavila proizvodnju.

- Proizvodnja nije stala, ali nam je pandemija usporila planove, najviše zbog zatvaranja granica, jer je potrebno da strani inspektori pregledaju vagone - kaže Sedlak.

Fabrika Tatravagonka Bratstvo se prostire na površini od 17 hektara u jugozapadnom delu Subotice, na 3 km od međunarodnog auto-puta Budimpešta-Beograd.

Trenutni godišnji kapacitet fabrike je oko 1.000 velikih revizija teretnih vagona i proizvodnja oko 200 novih teretnih vagona.

U martu 2011, fabrika je privatizovana i promenila naziv u Tatravagonka Bratstvo DOO.

Ivana Milovanović

Fotogalerija
Tatravagonka Bratstvo iz Subotice
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.