NavMenu

Javna rasprava o koncesionom aktu za HE Komarnicu produžena do 21. avgusta

Izvor: Mina Subota, 15.08.2020. 13:07
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Sky Light Pictures/shutterstock.com)Ilustracija
Ministarstvo ekonomije produžilo je do petka 21. avgusta javnu raspravu o Nacrtu koncesionog akta za projekat hidroelektrane (HE) Komarnica.

Ministarstvo je, kako se navodi na sajtu, produžilo javnu raspravu na inicijativu neformalne mreže nevladinih organizacija Koalicija 27, koja je tražila produženje od 30 dana.

Prvobitni rok za dostavljanje komentara i sugestija na Nacrt koncesionog istekao je 14. avgusta.

- Imajući u vidu da su javne rasprave o različitim aspektima projekta izgradnje HE Komarnica vođene u više navrata u okviru pripreme brojnih strateških dokumenata, a posebno uvažavajući činjenicu da je javna rasprava za Nacrt detaljnog prostornog plana za prostor višenamenske akumulacije na reci Komarnici sa izveštajem o strateškoj proceni uticaja na životnu sredinu vođena u periodu od 6. novembra do 17. decembra prošle godine, ocenjeno je primerenim da se i u ovoj fazi produži rok za konsultacije sa zainteresovanima za još sedam dana - rekli su iz Ministarstva.

Oni su naveli da je važno podsetiti da je i u narednim fazama realizacije predviđeno široko učešće zainteresovanih, a iz ugla standarda i vrednosti iz oblasti zaštite životne sredine, posebno važan segment će biti javna rasprava o Elaboratu procene uticaja na životnu sredinu.

- Imajući u vidu već pristigle komentare, ranije održane, tekuću i buduće javne rasprave vezane za projekat izgradnje HE Komarnica, sasvim je izvesno da će proces javnih konsultacija u ukupnom trajanju od preko 150 dana omogućiti adekvatno učešće zainteresovanih i obezbediti preduslove za donošenje odluka u najboljem interesu Crne Gore i njenih građana - zaključili su iz Ministarstva.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.