Izvor: pannonrtv.com | Petak, 14.08.2020.| 10:25
Izdvojite članak Odštampajte vest

Projekat Hello Kanjiža privukao veliku pažnju turističkih krugova

Banja Kanjiža (Foto: Aleksandar Parezanović)
Uprkos epidemiji, jasno se može videti da je opština Kanjiža sve zanimljivija u turističkim krugovima. Na tome bi u prvom redu trebalo zahvaliti projektu "Hello Kanjiža" u okviru kojeg je lokalna samouprava obuhvatila sve privrednike i uslužne radnike koji se na teritoriji opštine bave turizmom. Zajedno su radili na marketinškim aktivnostima za usluge i privrednike.

Restoran Štrand Bekavar deo je ovog projekta. Nije zanemarljivo da je ovaj restoran u glasanju čitalaca mađarskog časopisa Magazin putnika osvojio nagradu kao najbolji vojvođanski restoran. Ne zaustavljaju se na tome, zahvaljujući pozitivnom marketingu u ugostiteljstvu, i u vreme epidemije, imaju mnogo gostiju.

- Smatram da je to veoma dobar projekat, veoma je dobra reklama, ne samo za restoran, nego i za čitavu Kanjižu, obalu Tise, u turističkom pogledu. Došli su ovamo influenseri, bilo je mnogo novinara, upravo zbog projekta "Hello Kanjiža". Načinjeno je mnogo fotografija, mnogo reklama, svi zajedno smo se dobro osećali i mislim da je to jako dobra stvar - kaže Momčilo Mučibabić, vlasnik Štrand Bekavar restorana.

Dvogodišnji projekat se u prvom redu obraćao mađarskim i domaćim turistima. Zahvaljujući projektu "Hello Kanjiža", gosti mogu da biraju između brojnih hotela, ugostiteljskih objekata i drugih usluga, poput vožnje brodom, kampovanja, ili kupanja u bazenu na obali Tise, a što je ovim projektom sve obuhvaćeno u jedan paket.

- Projekat koji je aktivno trajao pola godine, a to se odnosi na period od pre epidemije koronavirusa, može da se pohvali sa dosegom od dva miliona. Do toliko korisnika smo došli preko internet stranice, preko različitih medija na internetu, kroz društvene mreže. Osim toga, pozvali smo influensere, čije priloge ili javljanja je gledalo više hiljada, ili više desetine hiljada ljudi - kaže Robert Fejstamer, predsednik opštine Kanjiža.

Stručna priprema je završena, dalji koraci zavise od uslužnog sektora, ali za to je potreban i dalji razvoj turističke infrastrukture, nastavak marketinških aktivnosti i kvalitetne usluge, dodao je predsednik opštine.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.