NavMenu

Uređuje se kompleks oko "srpskih Briona" - Na obali Drine gradi se gradska plaža, otvoreni bazeni, auto-kamp i sportski tereni

Izvor: eKapija Četvrtak, 13.08.2020. 15:33
Komentari
Podeli
Reka Drina (Foto: lustra/shutterstock.com)Reka Drina
Ljubovija i Drina značajana su turistička destinacija, koja postaje sve popularnija, te opštinska uprava planira da dodatno uredi područje u blizini reke. Planom detaljne regulacije turističko rekreativnog kompleksa Motel Ljubovija previđena je gradnja gradske plaže, otvorenih bazena, auto-kampa, kao i stadiona sa veštačkom travom.

- Ljubovija je zbog korone doživela turistički procvat, a Drina je definitvno postala popularna turistička destinacija, stoga je plan opštine da uredi ovo područje. Osim uređenja kanalizacije, opštini je prioritet da uredi pristupne puteve do Drine za zainteresovane investitore. Trenutna cena zemljišta uz reku je oko 3.000 EUR. Planom detaljne regulacije previđeno je da se zona od 20 ha pretvori u građevinsko zemljište i da se opredeli zemljište za javnu namenu - saobraćajnice. Opština je opredelila sredstava za izradu projekta za preparcelizaciju, da se otkupi zemljište i da se sprovedu putevi do lokaliteta - kaže za eKapiju Aleksandar Perić, pomoćnik predsednika opštine za infrastrukturu.

Do ušća reke Ljuboviđe predviđeno je zemljište za gradsku plažu, a 1,5 ha opredeljeno je za izgradnju auto-kampa.

Plan uređenja u obuhvatu PDR Motel Ljubovija (Foto: Opština Ljubovija)Plan uređenja u obuhvatu PDR Motel Ljubovija

- Za gradsku plažu su opredeljena sredstava za nabavku projektno-tehničke dokumentacije, a tender bi trebalo da bude raspisan do kraja godine. Za auto-kamp je urađen i projekat za građevinsku dozvolu i čeka se rešenje imovinsko pravnih odnosa za izdavanje - kaže Perič.

U sklopu kompleksa postoji i plan za izgradnju otvorenih gradskih bazena za šta je pri kraju izrada dokumentacije. Planirana su dva bazena, veći i manji.

- Na prostoru je već uređeno dečje igralište, dva fudbalska terena i imamo plan za izgradnju terena sa veštačkom travom - navodi Perić.

Planove je, kako ističe, poremetila poplava koja je odnela most koji je obuhvatu plana, a u je u toku gradnja novog mosta, kao i regulacija ušća Ljuboviđe u Drinu.

Dodaje i da veruju da će uskoro biti uređen i motel koji se nalazi u obuhvatu plana, a koji je u privatnom vlasništvu, poznat i kao "srpski Brioni".

- Početkom 2021. očekujemo puštanje u rad mosta Bratoljub, tako da će svo to zemljište biti još atraktivnije - ističe naš sagovornik.

Ivana Milovanović
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Vesti

Kako "očistiti" vazduh u glavnom gradu - Može li Beograd da sledi primer Varšave

Da se Beograd, zajedno sa Sarajevom, Skopljem i još nekim gradovima Zapadnog Balkana često nalazi na vrhu liste po aerozagađenju to više nije nikakva novost - Beograd je čas prvi, čas treći, čas 17. na ovoj listi, ali da je u prvih 20 gradova sveta često, to znaju svi koji redovnije prate Air quality izveštaje. Međutim, i jedan od gradova u Evropskoj uniji je takođe do ove sezone jesen/zima često bio u vrhu ove liste, ali nakon

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.